Изпотяване на предния прозорец

Започната от гол_ф, 18 Декември 2012 01:21:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

гол_ф

Имам S-MAX и от както застудя времето почна да му се изпотява предния прозорец като спра и не го карам повече часове. Какво може да е, предното стъкло не е сменяно да кажете че от там тече не тече от лошо сложено и залепено стъкло. Имал ли е такъв проблем някой?

amplified

Филтърът на купето сменян ли е скоро?

гол_ф

Да когато сменях маслото като я купих смених също всичките филтри което беше преди около 10000 километра

amplified

Ти ли ги сменя или в сервиз? Възможно ли е да не е затворена хубаво кутията на на филтъра?
Парното на каква настройка е? Да върти вътре въздуха или да взима отвън?

Marlboro

При пуснат климатик, не го ли оправя?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

гол_ф

Не не в сервиз го смениха и бях там то колко му е да се затвори тази кутия както трябва. Като карам и като спра примерно за 1 час няма проблем но като седи повече време тогава се изпотява. С климатик и с изкл климатик пак няма изпотяване. Появява се само като я оставя повече време

Marlboro

Въпроса ми беше, дали като и пуснеш климатика премахва бързо запотяването. При мен също от време на време запотява джама, като я запаля и е стояла, но само когато не съм спрял парното преди да загася мотора и си е оставила въздух вътре, който доизкарва когато запаля. Като пусна климатика и вкара свежия и сух нов въздух, веднага изчезва.

гол_ф

Да да премахва го веднага като задуха с пълната сила и се вижда как запотеното петно се смалява бързо.

Marlboro

Ама сама ли си се запотява докато стои и само предния ли или след като запалиш колата и пуснеш парното?
Като начало, защо не удариш един парцал на предното стъкло, че при мен редовно става почти мазно от една кутия цигари на ден в колата.

amplified

На мен ми го е правило заради стара кутия на филтъра и направо си течеше по тръбите на парното и в краката на пасажера.
На клапа да върти въздуха вътре е нормално да запотява, на климатик и на парно с въздух отвън обаче не е нормално. Има влага някъде...
И да, като горното мнение - пробвай първо с чистене хубаво на стъклото.

mitakinen

Може да пробваш и да сложиш един влагоабсорбатор вътре, защото сезона е такъв - влагата си остава вътре в колата. Пробвай и да пуснеш климатика на по висока темература и отвори малко някой прозорец
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Dmitarcho

Аз съм на мнение, че е нормално да има запотяване от влага в купето. Зима е ... внасяме сняг ... влизаме с мокри обувки вътре ... къте по мокета .. къде по гумата остава влага. Аз сутрин ако е много студено навън, редвно ми е замръзнал джама от вътрешна страна ;)
Ръца Пръца

гол_ф

Цитат на: Marlboro Classic в 18 Декември 2012 02:03:11
Ама сама ли си се запотява докато стои и само предния ли или след като запалиш колата и пуснеш парното?
Като начало, защо не удариш един парцал на предното стъкло, че при мен редовно става почти мазно от една кутия цигари на ден в колата.

Да изпотява се сама само като не се кара. Като запаля колата и пусна духането и изчезва. Ще го измия ама как от мръсното стъкло се получава изпотяването! Клапата за вътрешното въртене не съм я цъкал ама като пусна духането всичко изчезва. Не е нормално след като предната кола дето накрая вече хич не я пазех не правече такива мизерий.