Ford разработва по-мощен EcoBoost

Започната от ForeverFord, 23 Ноември 2012 11:50:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Докато бях в Пежо имаше 407ци с 1.6 на по 160 к - нищо им нямаше на маховика. 307 - хвърляше топа около 120-130к. но имаше и фрапиращи случаи, с 1.4 и 2.0 HDI такива проблеми нямаше... Отдавахме го на това че на 407 1.6 HDI ако се пробваш да караш с под 2000 оборота - ми ще изгасне, това е тежка кола, докато на 307 особено дамите дето не обичат да превключват мъчат мотора и с 1000 оборота че и го изпрязват от 1000 об/мин вместо да свалят една предавка надолу.... Другото което го гърчи е темпомата на извънградско - заковават го на 90-100 и по баирите има осезаеми вибрации, ама няма кой да смени предавката или да даде малко газ. Просто първите не бяха изкосурени, изненадан съм че и на 308 проблема стои. Впрочем приятел кара Партнер с 1.6 HDi и е на 170 к км - не е мръднал, а се кара предимно градско (нещо като товарно такси в града е)

escobar

Точно! Точно!
Ами то 308 е 307 с подобрено качество и различна визия. Като цяло съм очарован от колата и качеството. Не отстъпва на Голф, който освен че е по-скъп, не е ясно дали няма да хвърли съединител също.
Ако си търсите нещо от класа на Фокус, определено е добър вариант 308-цата. 1.6, 110 коня с 6-те предавки стана световен рекордьор по нисък разход. Има лек дискомфорт при преминаване през пресечени препятствия като релси или подобни. Иначе окачването, салона и двигателят са 6+! Само това със съединителя трябва да го имате предвид и че 1.6 бензин трудно се газифицира или по-скоро скъпо се газифицира. Гори крушки и се сменят тегаво, ама пълно щастие няма.
С 407 много трябва да внимавате. Хубава кола за дълъг път, но отвратително ниска.