Mondeo 2,0 16V >> RS

Започната от К.Методиев, 03 Август 2012 17:26:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Светльо

Е уникално е станало спор няма!  ^-^

tropper

Браво!
Човек да не те попита що е текстилена и ти веднага я оправяш  :D
(fri)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Цитат на: tropper в 16 Ноември 2012 10:54:13
Браво!
Човек да не те попита що е текстилена и ти веднага я оправяш  :D
(fri)

Аз бях казал, че ще я оправя още като товарехме салона със Светльо. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

К.Методиев

Искам да благодаря на колегата BIGFORDFAN, благодарение на който се сдобих с още малко шукариики по колата, ето малко снимков материал.

Сенници стил чия. :)

И в най-скоро време ще имаме теоритично 132 коня под капака, за момента е на режим изчакване като имам време;D

Валове от 2,0 мотор.

Дросел от 2,0.

ECU от 2,0 без PATS. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

К.Методиев

Време беше да монтирам панела с врътките за парното и копчетата за подгрев от МК2, панела става почти точно с малки доработки за захващането, трябва само да си издиря бленда за радиото и е готов напълно.

Копчетата за посоките съм ползвал мойте си, те и от мк2 се оказа същите де, копчето за степените на вентилатора и климатика са ралични при мк1 и мк2 и съм си ползвал моите, захвата на копчетата е един и същи към панела.

Ето и какво се получи:

И малко по нагледно за разликата преди и сега. :)

Светльо

Евала, станало е красота! Само една адаптерна рамка ти трябва и си капитан  ^-^

Backstage

там от ляво на конзолата да забодеш ел огледалата...

К.Методиев

Ей като задавате зор с тия огледала, може и да сложа, но по натам малко. :)

Backstage

Цитат на: DidiBao в 22 Ноември 2012 09:09:46
Ей като задавате зор с тия огледала, може и да сложа, но по натам малко. :)
:)) :)) :)) :))

BIGFORDFAN

Ми аз за пръв път виждам GHIA без ел. огледала, това ще да е някакъв ''PK edition''   ??? :))

К.Методиев

Цитат на: BIGFORDFAN в 23 Ноември 2012 22:57:34
Ми аз за пръв път виждам GHIA без ел. огледала, това ще да е някакъв ''PK edition''   ??? :))

Добре се ориентираш, точно такава версия е, а относно огледалата, ми то лявото ми е ел. бе, който не вярва да дойде да провери. :D

Марто сега като сте ме заюркали, за огледалата, скоро ще мина да ти обера малко донора.

Backstage

Еййййй  рахатясах....успокоих се вече...... 8)

К.Методиев

Снощи бях нощна смяна сутринта си тръгвам от работа и гледам температурата -23 градуса, въртим ключа и палим без проблеми, само дето водната помпа изви на умрело, после се оказа, че антифриза беше станал на глеч, та до преди малко се занимавах с размразяване източване, нов антифриз и сега всичко е точно.

Докато се занимавах с антифриза, викам що да не си сменим и дросела, така и така мръзнем в гаража, та го смених, вече съм с дросел от 2.0.

Ето ги малкия и големия дросел заедно за сравнение.

Остава да сложа и валовете, ама ще видим кога ще имам време за тях.

BIGFORDFAN

А ЕКУ-то няма ли да го слагаш Уе?  :))

P.Kostadinov

Браво колега.Евала за труда и постигнатият резултат.Копчетата са паснали много добре,трип компютъра също.А да те питам за него-като изкара часовника отзад една букса ли имаше? Тъй като при мен е една и се съмнявам дали ще мога да си вържа трип-а ,а до колкото знам е възможно само за МК2.
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

К.Методиев

Цитат на: BIGFORDFAN в 13 Декември 2012 14:25:55
А ЕКУ-то няма ли да го слагаш Уе?  :))
Марто ще го сложим бе, ма то е лесната част, затова и не го споменавам, днеска проверих колко ще са ми гумичките, ама чакам малко да се пооправи времето, че в гаража е студ сега.

Цитат на: P.Kostadinov в 13 Декември 2012 14:29:49
Браво колега.Евала за труда и постигнатият резултат.Копчетата са паснали много добре,трип компютъра също.А да те питам за него-като изкара часовника отзад една букса ли имаше? Тъй като при мен е една и се съмнявам дали ще мога да си вържа трип-а ,а до колкото знам е възможно само за МК2.

Да само една малка букса беше при мен, всичко наново се реди и връзва за 15-20 минути работа е.

Впрочем ако те интересува как става пререждането на буксата чети тук.

К.Методиев

Вчера се занимавах с глупости и ето какво сътворих, правих всичко както е по дебелите книги, ама не стана, всъщност на живо изглежда по добре, или се изпъна, че на снимката лепилото още не е изсъхнало.

Почистване на стария дунапрен:

Вземане на размер за новия:

Вече залепен новия дунпарен:

Кожата:

И ефекта без Уау, не съ  доволен от себе си този път, ще го преправям, и както казах на снимка е по-зле. :D

viksata

На мен ми харесва!
то даже съм виждал нарочно да го сбръчкват на някои коли.

Я кажи за лепилото какво е и от къде го взе?

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

К.Методиев

Аз и друг път съм тапицирал, но таван и досега с кожа не бях работил, това е нещо което има индивидуално мнение и си прави квото иска, иначе и аз съм ги виждал такива намачкани тапицерии.

Ето го лепилото:
ЦитатПОЛИХЛОРПРЕНОВО ЛЕПИЛО "СЕЛТ"

Лепило на полихлорпренова основа.

Употребява се в обувната и каучуко-пластмасовата промишленост, в галантерийното производство, при обработката на корк, дърво, шперплат, фурнир, залепване на кожи,PVC-подови настилки, PVC-P рувитекс и други.

Има го в почти всички железарии, иначе аз го взех от квартала, точно до канала дето е железарията.

Dmitarcho

То заради студа се е набръчкало :P Покарай така ... и може да свикнеш. Като за непрофесионалист си е направо за УАУ :P Браво !
Ръца Пръца

Backstage

Не е толкова зле бе брат....всъщност какво му е ? ок си е... 8)

Иван Вълков

Браво за начинанието, а за резултата със всеки следващ път ще става по- хубаво. Браво давай в същият дух. Даже тема може да направиш със тънкостите и трудностите.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Цитат на: Backstage в 20 Декември 2012 18:19:03
Не е толкова зле бе брат....всъщност какво му е ? ок си е... 8)
Не знам и аз нещо не ме кефи, май нещо липсва, ще го измислим какво е от другата страна.:D

Цитат на: Иван Вълков в 20 Декември 2012 18:51:39
Браво за начинанието, а за резултата със всеки следващ път ще става по- хубаво. Браво давай в същият дух. Даже тема може да направиш със тънкостите и трудностите.

Тънкости почти няма, има няколко де, това го прелепвах 2 пъти, че първия до средата си беше супер, и като дойде частта навътре получих нервна криза. :D

К.Методиев

Както обещах скоро, така по добре ли е. :)

Светльо

Лудница е, ама и залепи и на нея карбон!  ^-^

К.Методиев

Цитат на: Светльо в 24 Декември 2012 23:23:53
Лудница е, ама и залепи и на нея карбон!  ^-^

Може и аз днеска се чудих да лепим ли да не лепим ли, дали няма да стане тежко си мислех, ще се пробва де. :D

tropper

Цитат на: DidiBao в 24 Декември 2012 13:44:47
Както обещах скоро, така по добре ли е. :)
А свързал ли си го, или само си го плеснал там джойстика :D

Като ти се наложи да паркираш на тясно назад ще видиш защо ти давахме зор всички :)
Честито!
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Още не съм ги вързал, тествах само схемата дали работи, тези дни ще прекарам инсталацията.

К.Методиев

Backstage

ааааааа   целия форум ги чакаше огледалата евала брат!!!