Полиране на джанти

Започната от Vas, 03 Август 2012 00:36:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vas

Някой полирал ли си е джантите? Чета в други форуми, че може имало някаква паста
Пълно е дори и със снимки преди и след полирането на джантата и определено ефект има
Утре ще кача малко снимки от други форуми

Pyrhel

Аз съм ползвал е това за джантите: karcher.
Доста е скъпо, но ги чисти брутално. Сваля всякакви мръсотии, джантите наистина светнаха. Откакто съм ги изчистил с него играе само бензин с една четка за зъби след всеки сезон и ето го ефекта.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

според мен под полиране на джанти трябва да се има предвид гол алуминий излъскан с фина шкурка и паста и после запечатан с лак/препарат .. по другите форуми има големи теми по тоя въпрос аз мислех 18ките да си ги правя сам но ги дадох на професионалист - те са челно полирани и лакирани оригинално

Vas

Да и аз така чета, че се търка с 2-3-4 вида шкурка, но и варианта на Pyrhel не е лош

Alexi

това на Pyrhel е просто почистване на лака на джантите .. полирането е сваляне на лак и боя и я почваш с шкурки от 200 до 2000 после полирпаста да стане като огледало след което се лакира отгоре или се запечатва със друг препарат ..
ето едни полирани бордове :

road runner

Ето една дооооста обширна тема за полиране на джанти :)  http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=11359
Общо взето всичко е казано относно полирането на джанти и на други детайли :)

Vas

Хванах се на хорото... ще го играя до край :D 1 джанта 4 дена за сега и все още не е готова
Утре ми остава 800,1000,1500 водна и после полирането с пастата. Всичко се прави на ръка

Тук съм я минал с 120,180,280

А тук едната шпица с мината пробно с водна 500

Alexi

това е голям чеп ,има да търкаш .. аз моите ги направих за 30 лв на джанта при професионалист ( само челно както са оригинално ) мислех сам но като прочетох то само материалите ми ще са там някъде като пари и остава търкането за моя сметка ..

Vas

Такава е, но и без това сега няма работа поне да се занимавам с нещо да минава времето :)

Vas

Някой запознат ли е как стоят нещата с боядисването на джанти в цвята? Или както в моя случай полирани, а отстрани на шпицата искам да бъде в черно.
2-те джанти почти са готови за полиране, а отстрани им бутнах само лака
Трябва ли да бутам боята и с какво трябва да ги обработя за да не падне боята след 1-2 месеца
Шприц, шприц кит, водна шкурка? боя и после трябва ли да се пръсне само боята с лак
Горе-долу с полирането свикнах :) сега е ред на боята

road runner

Полираното го облепяш , преди това си тръкнал малко там кадето искаш да е Цвят , прускаш малко шприц ,ако има нужда и не си стигнал при търкането до алуминий , търкаш и боя , после лак :)

Vas

Шприц задължително ще слагам, а след като се сложи трябва ли пак да го минавам с шкурка? и каква, водна ли?
След това боя и задължително лак :) А на полираното трябва ли да се сложи лак?
Извинявам се за много въпроси, но във всеки форум пише различно и ми гръмна главата вече

road runner

Полираното няма да може да го запечата и няма да хване на алуминия . Това не ми харесва при полирането . От сега нататък ще робуваш с парцалче и паста за полиране . Алуминия ще започне да потъмнява и на определен период ще требе да лъскаш :)

Vas

Това за търкането ми е ясно :)

Тук съм готов с водната и остава само полирането и как ще я мисля с боядисването, защото изобщо не са ми ясти там нещата :)
Обмислям варианта да ги оставя на бояджия и всичко да стане както трябва

moni74

Тази джанта е надраскана на две места. С какво може да се оправи /ако въобще може/?

----------------------------

ffmk1l

Джантата иска кит за алуминий и боя според мен.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

road runner

може и без кит . Драскотините са плитки . Мини ги с шкурка до изравняване ,после матирай цялата джанта и я пръсни :) Ще намеря снимки на уникално издраните OZ - F1 дето щях да слагам :) Да видите до какво стигнах с една пила и малко сръчност :)

road runner

Цитат на: Vas в 08 Февруари 2013 13:56:48
Това за търкането ми е ясно :)

Тук съм готов с водната и остава само полирането и как ще я мисля с боядисването, защото изобщо не са ми ясти там нещата :)
Обмислям варианта да ги оставя на бояджия и всичко да стане както трябва

Ако съм разбрал правилно искаш това дето е м/у спиците да е в цвят ( примерно черно ) . Еми облепяш това което си полирал с хартиено тиксо и оставяш необлепено мястото м/у спиците . Гледам си го тръкнал и него . Пръскай смело после и си готов :)

road runner

Брат ето това се опитвам да кажа с облепянето :

и пръскаш с цвят необлепеното :)

Vas

Повечето ги видяха, но нека да ги има и тук

Преди:

Сега:

tropper

(notworthy) (bow) Това на ръка ли си го направил  ???
Няма ли начин с пясъкоструйка или подобно съоръжение?
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Vas

Имах 3 свободни месеца и се хванах на ръка, иначе ми предлага и някаква машинка да ги направя за 3 дена ама отказах. Като за първи път станаха много добре

Alexi

добре са станали но сега отгоре трябва да ги намажеш с нещо има специални пастички ,или да ги лакираш, инак ще потъмнеят

Bobi

Първоначално бях доста скептично настроен, но виждам, че си се справил повече от добре. Браво!

Послушай Алекси - лакът е силно препоръчителен ( да не кажа задължителен)...

Pyrhel

Ще съживя темата с 18-ките:

Този модел, както ST и Zetec-S джантите имат детска болест, а именно пукането на лака. Понеже отдолу е полиран алуминий без никаква друга основа, след като се спука лака там почва да корозира и потъмнява много грозно. Джантите, които взех от Боби са от малкото, които съм виждал с толкова малко забележки:

Проблемът е, че с времето ще се появяват още такива мизерии, затова реших да прецакам хубавите джанти - да изчегъртам лака, да полирам алуминия наново и да ги пръсна - уж да стане по-здраво от фабричното... Ей-това ме чака (pwnd)

Изтърках една... Ама цял ден ми отне, не е за мене това :) Та, реших да напиша поста преди да вървя да изжуля днес и останалите 3:

Alexi

голям зор ще видиш .. лака е много дебел и твърд .. дай ги на професионалист .. и събирай за капачки :))

Vas

Какъв ще е кефа когато дадеш на някой да ти ги направи :) И аз можех да ги дам да ми ги направят за 3 дена, но си играх 3 месеца  :D

ПС: Успех с търкането Pyrhel ;)

Pyrhel

Не знам колко зор беше, ама днеска за по-малко от час на джанта са изчистени и загладени, утре ако имам време ще полирам :)
Обаче колко пепеляк от лака стана... Чистих ги с маска :))

Радко

А това потъмняване от корозията оправя ли се някак? При мен на много места е на дупки лака и е започнал да подпухва около тези дупки и е потъмнял вече метала отдолу  :-[

Pyrhel

Само повърхностно е, като го близнеш с шкурката и се чисти.