Зимни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 17 Септември 2011 02:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 49 гости преглеждат тази тема.

ivchotr

Аз от няколко години залагам на Континентал.

jo_jo

@vova - От средния (или по-скоро бюджетния клас) напоследък хвалят Kleber Krisalp HP3 както и Nexen Winguard Snow G WH2 разгледай ревютата - tyrereviews.co.uk

vova

Нексена ми харесва.Клебера гледах и него,той пък въобще не. Мое мнение. Континентална е супер,но той е в горния клас. Купя ли си скъпи гуми и на първия варненски хендек ще ме яд за хубавата гума.Та тъй.

hotblooded

vova

Kalota

Един бърз въпрос към по-запознатите. Намерих джанти 14-ки, само че с ЕТ52. Ще имам ли някакви проблеми, ако ги взема и дали изобщо са подходящи?

jo_jo

Цитат на: Kalota в 31 Октомври 2018 10:43:29
Един бърз въпрос към по-запознатите. Намерих джанти 14-ки, само че с ЕТ52. Ще имам ли някакви проблеми, ако ги взема и дали изобщо са подходящи?

при толкова много джанти втора употреба, защо ти е да правиш експерименти. Просто си намери точните параметри и потърси още малко, отделно аз на твое място бих взел с гуми направо (ще са евтини, защото ще трябва да ги махат от джантите за продаване поотделно), ще изкараш година/две и после нови.

Относно размерите, виж си в книгата или на табелката по колата, това 195/60/15 и 185/65/14 са ми странни, защото първите са доста по-високи (195/55/15 са почти колкото 185/65/14).

И още нещо, на такъв тип автомобил, ако няма да си състезател (или няма сам да си сменяш гумите), няма голям смисъл от два комплекта джанти и различни размери гуми. Така или иначе ще трябва да балансираш при смяна, а пък на малък цолаж монтаж/демонтаж на гумата не е толкова скъпо - няма да си избиеш джантите. 185/65/14, мисля, са доста по-евтини и можеш да си купиш по-хубави гуми, ако ти е ограничен бюджета, което ще минимизира разликата от по-широките 195.

Alexi

Чудесно време за слагане на зимни гуми .. 27° навън ,отивам - няма никой почти ,2-3 служебни коли дето знаят шофьорите им след 2 седмици че може и сняг да е наваляло а те ще пътуват .. а говедата ще се редят на опашка както винаги ( миналата година имаше по 30-40 коли пред гумаджийниците и така 10 дена поне ) .

Kalota

Цитат на: jo_jo в 31 Октомври 2018 12:46:11
...

Като вземах колата, книжка нямаше към нея, намерих в интернет за нея. Там пише вериги да се слагат само на 185/65/14, което всъщност ми даде отговор, какви гуми и джанти да си взема със сигурност.
Интересното е, че NEXEN Winguard 15/14 цола разлика в цената имат, стотинки, ама в полза на по-малките.

jo_jo

в книжките винаги има една страница с разрешените размери, поне кажи какъв точно ти е фокус-а.

Kalota

Ford Focus, 2004, TDCi, 101hp, hatchback, с ръчни скорости е колата. За гуми до 90лв мисля да отделя на парче, защото не вижда смисъл от по-скъпи спрямо пробега и начина ми на шофиране. Със сигурност не карам като състезател.

Ilian Petrov

Да споделя, че засега съм много доволен от закупените Nexen Wing Sport 2 205/50/17.
На кекавия сняг в София и на мокра настилка - много добре, и са тихи определено.

petermitkov

Аз съм страшно доволен от континентал TS860 . Друго си е да с нови гуми.
sapienti sat

Mondeicho

Аз съм с Good year ultra grip performance gen1 от началото на тази зима. След няколко хиляди км пробег в зимни условия съм много доволен. На сухо спират перфектно, няма пързаляне, тихи са (в сравнение карам лятото с Continental ). На сняг се държат добре, копаят и колата въпреки че е тежка остава стабилна на пътя. Тези дни успях няколко пъти да я тествам и в мокри ( не замръзнали) условия и колата спира отлично  ::)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

saggy

И аз имам много добри впечтления с Good Year UG Perf. на едната служебна кола. Наистина много добра гума на мокро, снежно и сухо. Но все пак цената и е висока и се очаква да се държи много добре на пътя.

jo_jo

Цитат на: Mondeicho в 09 Януари 2019 15:33:40
Аз съм с Good year ultra grip performance gen1 от началото на тази зима. След няколко хиляди км пробег в зимни условия съм много доволен. На сухо спират перфектно, няма пързаляне, тихи са (в сравнение карам лятото с Continental ). На сняг се държат добре, копаят и колата въпреки че е тежка остава стабилна на пътя.

+1 за гумите, аз ги ползвам 4-ти сезон, една идея (макс две :) ) по-зле се държат на лед, но на мокро и киша са супер.

Mondeicho

Да ти кажа, досега гума която държи на лед не съм срещал, освен ако не е с шипове (които са забранени  (rofl) ). От доста зими карам предимно с високия клас гуми и не повече от 4-5 сезона...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Effulgent

В началото на зимата купих 4 броя зимни гуми Dunlop Winter Sport 4, които се нареждат на 3-то място в класацията на ADAC (бях тръгнал за "Goodyear ultra grip 9" (на 2-ра позиция по ADAC)). Случи се така, че досега не съм видял сняг, въпреки че пътувам често из страната, основно до София и зимните курорти. Наистина нямам наблюдения върху поведението на тези гуми при сняг. Но имам наблюдения за заледен асфалт след обилен дъжд - перфектен контакт.
Имам коментар за изминати 10000 километра основно на сух асфалт и при средна температура на въздуха от 5-8 °C - почти няма износване, запазени са дори част от т.нар. "бодлички". Когато купувах гумите по форумите пишеше, че демонстрират тенденция към бързо износване. Засега не съм забелязал подобно явление, което само може да ме радва.

ADiDimitrov

Иде зима и покуп ка на гуми! За сега съм се спрял на Siberling от чичо Жижо и малко поскъпите BF Goodrich ! Търся отзиви за първите, като се има в предвид че Варна не се слави с много сняг  (tooth)

Alexi

Гудрича са съвсем прилични гуми колко да са по скъпи ..

ADiDimitrov

Цитат на: Alexi в 02 Октомври 2019 12:35:34
Гудрича са съвсем прилични гуми колко да са по скъпи ..
Първите с монтажа 95 лв. на гума, вторите 110 лв.

Ilian Petrov

А за кой размер говориш? Че на бутиковия 205х50х17 цените са други :)

ADiDimitrov

exclusiveremix

Защо не пробваш от някой онлайн магазин?Отделно благодарение на един колега тук,си уредих голяма отстъпка в Диана гуми.
Иначе по темата...клебер 3 са мноооого прилична гума.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

ADiDimitrov

Цитат на: exclusiveremix в 02 Октомври 2019 15:31:12
Защо не пробваш от някой онлайн магазин?Отделно благодарение на един колега тук,си уредих голяма отстъпка в Диана гуми.
Иначе по темата...клебер 3 са мноооого прилична гума.
Не искам онлайн искам там където ги купя и да ми ги монтират и то на читава машината, защото имам проблем който не мога да реша! За Диана имам отстъпка, но там единствено Кумхо ми влиза в диапазона. Но там дерат с монтажа баланс изправяне и т.н.

exclusiveremix

Е добре...дали кумхо за 98 лв или клебер за 104 лв,аз голяма разлика не виждам.Съмнявам се да забогатееш от тези спестени 6лв на гума и отделно каза,че имаш отстъпка.За останалото в Дианата си прав,но лично при мен не беше нужно монтажа да е там.Просто се пазареше на името на фирма.
Има и друго за което си прав.Варна има всичко,но не и зима.Аз последната яка зима дето помня беше 2012г. баш 21 декември Апокалипсисо...
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

ADiDimitrov

Диана имат ново правило, ако не монтираш при тях, гаранцията на гумите пада! Това много ме издразни. Не е за парите, но отзивите за Сайбърлинк за сега са добре!

vova

Карам с четири летни сайбърлинг.Бяха май от най-евтините без да броим китайските.Това са Дейтън/Dayton.За зимни гледах и тях но ни ми хареса на тях шарката.Взех General -и те не са скъпи и гледам настъпват.Ако не бъркам гиславеда е същата,само името различно.

ADiDimitrov

Оги

За зимна гума съм признал NOKIAN WR D4
На другите гуми пише - подходящи за това, подходящи за онова...
На тях описанието е - не се съобразявай с зимните метеорологични условия!