Свързват бул. Копенхаген с бул. Андрей Ляпчев в София

Започната от Pyrhel, Вчера в 10:45:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Преди около месец започна изграждането на продължението на бул. Копенхаген в ж.к. Дружба към бул. Андрей Ляпчев в ж.к. Младост.
Широк булевард, с трамвайно трасе в средата (както е текущо на бул. Копенхаген), с ухо за трамвая при метростанция Младост-3.

Дължината: ~1,4 км, срокът: 1 година, инвестицията: ~31,4 млн евро.

За повече инфо: https://www.sofia.bg/bg/w/7795230 и https://trinmo.org/infrastructure/projects/copenhagen

---

НАЙ-ПОСЛЕ! Отлично и за трамвая - аз поне предпочитам изграждането на надземен релсов транспорт от превръщането на метрото в трамвай със спирки през 600 метра. Какво обаче мислите за включването от новия булевард към Цариградско шосе, чрез което уж трябва да се облекчи тарфикът по бул. Ал. Малинов от Дървеница, Студентски и Младостите? Честно казано, ако не отивам изрично в някой блок в Дружба около булеварда (Копенхаген засега отива в нищото горе-долу), не бих минал от там и да се набия в мини-уличка (Самоковско) с ляв завой без предимство. Или и там ще се забие светофар, за да стане съвсем като селски мегдан ул. Самоковско шосе?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Жоро Петков

Може би ще налекне трафика за Капитъл Форт и Интер Експо Център - дори от Младост сега ще имаш 2 варианта ако трябва да ходиш с кола.

ivchotr

В Младост трасето го започнаха преди 10 дни. Понеже предния ден нямаше никакво движение на мястото, ми стана интересно и поразпитах появилите се на обекта работници. Та според тях трасето щяло да се върже и с "Цариградско шосе" (ЦШ), ама за момента не било ясно как точно. Или поне на тях не са им обяснявали подробности. Няма да се учудя, ако част от Самоковското шосе стане с широчината на продължението на новия булевард до включването му в ЦШ. И понеже бензиностанцията едва ли ще я съборят, е по-вероятно пътят да мине през някои от дворовете на автокъщите срещу нея оттатък малката уличка, която в момента излиза на ЦШ. Другият вариант е новият булевард да пусне една отсечка през част от "Самоковско шосе" за включване в ЦШ, каквато е да речем отсечката по която се слиза от Околовръстния път на ЦШ при Църна маца. А в "подлеза" на ЦШ, където се включват локалните платна от към Метро и от другата страна при "Петрол" така или иначе и сега си има светофари. Аз например години наред въртях от ЦШ, през светофара на кръстовището преди Практикер към Горубляне, после по едни вътрешни улички излизах на Самоковско шосе и после наляво на кръстовището при началото на авто-къщите - към ВиК и Младост. След като пуснаха новия Околовръстен път започнах да минавам по него и слизах през кръговото към Младост 4. По сега строящата се връзка на новия стар булевард ще ми е най-бързо да се прибирам в Младост 3, както и на много други, предполагам. И може би ще става задръстване. Ама да не гадаем предварително :D Не знам само дали са се сетили да пуснат връзка от новата част на булеварда към ул. "Свето преображение", че ако трябва да се прави обратен завой както в момента при Джиджи-Биджито, ще е мега тъпо решение.

Pyrhel

Не ги забаламосвай, че тоя 1 км не 1 година, а 3 ще го строят (tooth)

Ето ги чертежите - остров има за Самоковско, никакви ръкави. На втория, като гледам знаците, на ухото ще можеш да правиш обратен в едната посока, а в другата - на забранения обратен при Джиджитата и да излезеш към Св. Преображение през старите пътченца (ул. Ресен е към училището), но не и нова артерия. Разгледай чертежите от втория линк, имай предвид, че са "обърнати" - долната част е север :D

Дано съм лош пророк, но обикновено "новата артерия" се оказва спагет между джунглата от новопоникнали блокчета.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

На втората схема се вижда доста широка 4-лентова отбивка, която ще се включва в продължението на булеврда откъм полето между Младост 1А, Метро и Младост 3. Къде ще отива тази улица?
Иначе към Младост 3 се виждат две включвания, като едното ще е май от/към паркинга на Лидъл. Няколко дни преди да се появят работниците в началото на новото трасе на булеварда, някакви правеха измервания около оградата на част от терена, който граничи с паркинга на магазина.
А пък "просеката" пред обръщалото на трамвая дава възможност да се влиза и излиза от Младост 3 от и към булеварда без много разтакаване насам - натам и забранени обратни завои. Изглежда ми като работещ замисъл.
Ако имаш инфо къде отива четирилентовата улица през полето зад Младост 1А, ще е интересно да научим и ние.