Не пали сутрин от първият път

Започната от KonstGret, 11 Септември 2026 11:29:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

KonstGret

Здравейте За Форд Фокус 2004 1.4i МК1 става въпрос.
Сутрин или като я оставя да стои един ден и като се кача не пали веднага. Държа малко, върти , не пали. Изключвам , после повечето пъти пали от втория път, даже малко газ подавам. Седя някой път и само въртя на контакт и чакам малко. После като покарам и спра до магазина или каквото и да е било до час два си пали веднага , часовник.
Свещи и филтри са сменяни. Даже сипвах 100 октана и правих към 400км с този бензин. Водих я на майстор той вика не мога да намеря проблема.
Не знам дали да сложа добавка и каква да е тя, за бензинов двигател. гледах на Bardahl но не разбирам, моля за предложения.
Благодаря

zz_stefanov

Наблюдение трябва.
Влага по свещи кабели бобини?
Маса на двигател. Слаб стартер.....
Хвърлям на посоки. :)

KonstGret

Благодаря, ще погледна. Влага не знам от както го прави не е валяло , а пък през локви не съм минавал, амаа то сутрин си става влажно.

Pyrhel

Лампата за имобилайзера как се държи докато не пали?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

KonstGret

Здравейте,
Не знам коя е тази лампа, като завъртя ключът на контакт светят лампите, но не знам коя е. Преди нямах този проблем. Нямам централно и си отключвам с ключът, ако това помага като информация.
Разбрах коя лампичка е. Над часовника. Ще видя какво точно прави, но както казах преди не го правеше

Pyrhel

На мк1 е над часовника, загледай я дали няма особено поведение в случаите, когато не пали. Понякога връща и кодове чрез мигането - може да е учестено без прекъсване или с паузи и по колко мигания между тях.
Например 5-пауза-2-пауза-5-пауза-2...
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Има ли газова уредба? Ако има, трябва да я прегледаш дали ме изтърва газ към цилиндрите. Така двигателят се дави и не пали от първия път.

zz_stefanov

То туй ми казаха на мен и за бензиновите дюзи. Ще гърмят гърнета :)