Преден капак

Започната от неди, 08 Септември 2026 11:52:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

неди

Здравейте колеги! Накратко-не мога да си отключва предния капак. Пръчката падна, опитах с г-образна щипка, но отключи само наляво, надясно не. Счупи се и пластмасата от долната страна. Отваря капака откъм стъклото, но освен да сваля цялата ключалка, не виждам друг вариант. Какво мислите?

Ozzie

След като успееш да отвориш капака, махаш всичко излишно от емблемата назад, докато не се види нещо кръгло, в средата с кръст. После си намираш достатъчно дълга плоска отвертка, която да може да уплътни в каналите на въпросния кръст и си решаваш веднъж завинаги проблема с това недоразумение.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

С отвертката обаче ще реши въпроса и на някои индивиди, имащи мераци към нещата, намиращи се под капака. И понеже тази ситуация е заложена още при замисъла на автомобила, най-елегантно е да се реши с друга, работеща ключалка. Аз така оправих ключалката на моя, мир на ламарините му, преди няколко години. Срещнах единствената трудност при пренареждането на пиновете в "новата", защото просто попаднах на ключар в Пловдив, който май не беше от най-добрите в занаята. С други думи му отне повече време от необходимото, но пък накрая имах набор от няколко "пирона" :D Специалист ще се справи лесно с тази задача, при това бързо.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 09 Септември 2026 16:11:38С отвертката обаче...
Стария ми Ц-Макс си откара така не малка част от времето докато беше при мен, така си и отиде при новия собственик. И други Фордове се карат по същия начин. Бих казал, че статистически е малко вероятно на някой друг, да му хрумне да ръчка с отвертка там, освен на собственика.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Крадците тръгват подготвени за отключване на ключалка. Липсата ѝ просто ще ги улесни. Решат ли, мършите не се спират пред нищо. А по моргите има ключалки колкото искаш. Работещи.

неди

Благодаря колеги! За сега не мога да отворя ключалката надясно, за да отворя капака. Продължавам с опитите.