Форд ЕкоСпорт 2 фейслифт - заслужава ли си?

Започната от Neli95, 27 Август 2026 15:51:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Neli95

Замислям се дали да не сменя Фиестата с EcoSport и ми е интересно какви са ви впечатленията от него. Харесва ми като размер и като цяло ми допада, но не знам дали реално си заслужава спрямо Фиестата.

Има ли някакви по-сериозни неща, за които да внимавам при покупка? Има ли нещо типично, което да излезе след време?

Ако някой кара такъв да сподели как е като ежедневна кола и дали е доволен?

saggy

Лично мнение - страшно дърво е. Веднъж се возих, тясно, високо, грозно на външен вид. Бензиновите двигатели са Ecoboost, за които доста сме писали във форума, накратко - ремък в масло, който се лющи и запушва маслената цедка, оттам слабо смазване. Ако искате Форд, бих гледал Пума или Фиеста, доста по-добри модели са, но пак със споменатият еко-двигател. Смяната на ремъка през 2025г беше около 2000-2500 лева в Мото-Пфое, само за справка с нормален сух ремък е 800-1000лв смяната. Фиеста май може да се намери с 1.2 атмосферен бензинов двигател - читав е и с нормална поддръжа, по-скоро това бих търсил.

Alexi

мисля че Пумите излизат само с най новата модификация на мотора ,който е с верига ( но е запазен ремъка на маслената помпа де ) - поне няма проблем със задръстване на цедката на маслената помпа