Смяна масло на скоростна кутия

Започната от toto, 17 Август 2026 14:18:36

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

toto

Здравейте, искам да попитам някой сменял ли е масло на автоматичната скоростна кутия на фокус мк4? Те го водят несменяемо ама аз не вярвам на тия неща. Та да кажете става ли и колко струва и какво масло е и т.н. за инфо.

Жоро Петков

На баща ми му предстои смяна на маслото. И аз не вярвам на предписанието, че е вечно и съм му казал превантивно да го смени.
Пратил съм го при колега от форума. Аз си подържам Мондеото също там.
Ако началството на форума разреши ще пусна координати или ако самия колега от форума види да пише :).

Ivan Nikolov Nik

Цитат на: Жоро Петков в 17 Август 2026 15:00:33На баща ми му предстои смяна на маслото. И аз не вярвам на предписанието, че е вечно и съм му казал превантивно да го смени.
Пратил съм го при колега от форума. Аз си подържам Мондеото също там.
Ако началството на форума разреши ще пусна координати или ако самия колега от форума види да пише :).

И аз бих се интересувал от колегата при когото си сменяваш маслото и ти поддържа колата.Ако може да ми дадеш координати на лични.Благодаря.

saggy

Нали колегата е от този форум, съвсем спокойно можеш да му пуснеш координатите. Затова е форумът, за да си помагаме. Тези безумия с вечното масло са доста дразнещи, на 60 хил. км и съвсем му е време за смяна, даже на по-малко по-добре. Всяка марка сама дава сервизните интервали. Един от по-известните в интернет майстори на ръчни скоростни кутии препоръчва смяна на масло на 60 хил км или 4 години, тогава какво се учудваме за автоматиците дали трябва.

Жоро Петков

Е виж са то най-добре на всяко каране да се сменя маслото на даден агрегат.
Това за ръчни скорости за мен е изхвърляне - освен ако не си уличния Кен Блок нали и от 5та вкарваш 2ра 25 пъти на каране...
Като цяло хидротрансформаторните кутии се водят, по-здрави и по-устойчиви... до скоро сега вече и техния интервал е от 60 до към 90 е добре да се смени... иначе да ще е доживот... до към 150 000км.

toto

Ами моята сега е на 67000 близо та се замислих по въпросът.

Жоро Петков

Пак зависи как караш - толкова километри предимно градск - сменяй.
Ако са предимно извънградско - бих сменил, но не спешно.

ivchotr

Сменяй, за да ти е мирна главата. Колко литра масло събира кутията? Един, два? Вчера в една бензиностанция на АМ "Тракия" за три сока, две кренвиршки, един бейкролс, два пакета пак с някакви подобни сухари и една кутия цигари, ме одрусаха почти 20 евра. С някое евро нагоре за работа ще си смениш маслото и няма да го мислиш през следващите 60 - 70 000 км.

Жоро Петков

8 литра мисля, че беше по-спомен :D
Малко по-скъпо е от 20 евро, но пак е много по-евтино от смяна (смяна щото ест. че не ремонта е колкото смяната)

toto

8 литра ли събира това чудо? Къде ги събира бре? То същата скоростна кутия ли е, моята е с 8 скорости не знам каква е като модел честно казано ама колата е 2019г.

Alexi

автомацитите особено на форд си е руска рулетка да не го смениш .. бих сменял на 50-60к както я дават кутията на GM на която е клонинг .. отделно не се слави с особена здравина

ivchotr

Уф, то за автоматик ставало въпрос  :D Сменяй без да се чудиш, ако ще и 10 литра да събира.