Проблем с агренажна верига на Фокус 2022г.

Започната от Ivan Nikolov Nik, 21 Юли 2026 17:49:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ivan Nikolov Nik

Здравейте имам следният проблем с агренажната верига на Фокус 2022 година. Налага се да я сменявам на 15 -20000 км защото се счупва обтегача.Майстора който ми поддържа колата каза ,че това е мотор на Пежо и има този проблем. Трябвало да се смени с по дебела верига , но трябвало да се смеят и валовете и капака и др.неща.Не ми се дават по 500-600 евро на всеки 15000 км. Някой имал ли е подобен проблем и как мога да го реша,защото не ми се продава Фокуса понеже ми харесва много.Благодаря. 

Alexi

проблема е много добре известен .. ще трябва да смениш частите които ти е казал майстора с новите подобрени инак в крайна сметка ще се скъса веригата и ремонта ще е около 5к евра ( като включва и новите части+8 клапана вече ,8 кобилици и други )

Ivan Nikolov Nik

Благодаря за отговора,явно мотора който са сложили от Форд не е читав и ще трябва по най- бързият начин да се отърва от тази кола.

Alexi

ivchotr

На Форд май не им е за пръв път да слагат френски недоразумения вместо двигатели. Те и Мерцедес го правят, де. За германците е ясно - имат да им връщат покрай войните :D Ама за другите...

Жоро Петков

Ozzie

Цитат на: Ivan Nikolov Nik в 22 Юли 2026 07:12:04явно мотора който са сложили от Форд не е читав
Нов ангренажен комплект и нещата си идват на мястото. Няма гаранция, че няма да се вкараш в друг филм с друг производител и модел.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ivan Nikolov Nik

Цитат на: Ozzie в 22 Юли 2026 10:36:17Нов ангренажен комплект и нещата си идват на мястото. Няма гаранция, че няма да се вкараш в друг филм с друг производител и модел.

Кое визираш като нов агренажен комплект?Веригата е сменена преди 250 км.

Alexi

Цитат на: ivchotr в 22 Юли 2026 09:46:32На Форд май не им е за пръв път да слагат френски недоразумения вместо двигатели.
Проблема на форд е че те нямат нито един читав собствен двигател последните 10+ години .. така че слагат каквото им падне .. сега почнаха така и с електрическите си модели което не им вещае нищо добро и там

zz_stefanov

Цитат на: Ivan Nikolov Nik в 22 Юли 2026 14:10:04Кое визираш като нов агренажен комплект?Веригата е сменена преди 250 км.

Това което ти е посочил Жоро Петров:
Цитат на: Жоро Петков в 22 Юли 2026 10:28:06https://www.trodo.com/camshaft-kit-bga-cs2335fk
'Разширен' ангренажен комплект :)

То не е само веригата, зъбчатките по валовете също са калпави.

saggy

Тук има някъде тема за този ремонт при двигателя на Пежо. В Пежо форума също има тема, Пежо за автомобилите в гаранция го правят този ремонт по сервизна акция. Не мога да намеря линковете, но както казаха колегите, слага се новия ремонтен комплект за ангренажен ремък с по-дебелата верига и другите части, и нещата заспиват. Потърси връзките, за които ти казах, за да се запознаеш с проблема.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

A у нас Фордовете нямат ли сервизна акция да оправят този проблем? На колегата колата е 2022 година, доколкото разбирам ::)

Alexi

на международно ниво има за всяка марка в която се монтира този двигател а те са доста .. но от МП ако очаквате да ви сменят нещо без пари - няма как да стане ..

Ivan Nikolov Nik

Благодаря на всички за отговорите,но не ми се наливат още пари. Ще гледам да се отърва от Форда по-най-бързият начин,което е жалко защото ми харесва.

ivchotr

st397

Здравейте, ще използвам темата за да питам относно този кит за 415 евро - не намирам много информация в интернет за такива заместители, дали може да им се има доверие от гледна точка на качество?
Харесал съм си такъв фокус, но направо се отчаях от ситуацията с веригата при този двигател.

Alexi

ако смяташ че два разпределителни вала със зъбчатките ,веригата ,капака на клапаните и още няколко части могат да струват 400Е и да са читави взимай го (tooth)

st397

Ако смятах каквото и да е, нямаше да питам тук.  ^-^

Ivan Nikolov Nik

Цитат на: st397 в 26 Юли 2026 23:44:26Здравейте, ще използвам темата за да питам относно този кит за 415 евро - не намирам много информация в интернет за такива заместители, дали може да им се има доверие от гледна точка на качество?
Харесал съм си такъв фокус, но направо се отчаях от ситуацията с веригата при този двигател.

И аз се отчаях и ми писна да се набутвам.Ако знаех на какво попадам ,какъв скапан мотор са сложили Никога нямаше да го взема тоя Форд.

ivchotr

Ами малко ли са 400 евро, ве?!? За кръчмарите не са пари, то е ясно. Ама за тези пари можеш да си купиш пералня със сушилня, която има много повече чаркалъци от въпросния ремонтен комплект.

Жоро Петков

Ай стига ривахте:

https://www.youtube.com/watch?v=ETuusmlXcfE

1.2 Пюршит спряха да го произвеждат и затварят завода:

https://www.24chasa.bg/biznes/article/23273160

Май май ще се окаже, че на форд двигатели не са толкова зле.

ivchotr

Май ще се окаже, че много европейски двигатели са еднакво зле :D

saggy

400-500 евро за  този кит са резонна цена. След като го сменят, следващите 100хил км най-вероятно няма да се пипа нищо по ангренажното задвижване. Само да вметна, че частите за смяна на ангренажен ремък при по-старите Фокус, особено оргинални части, са толкова или повече пари. Аз не бих си сменял колата заради това, а бих я ремонтирал, стига да има ресурс в нея за каране.

Жоро Петков

https://nasauto.bg/angrenazhen-komplekt-veriga-za-ford-focus-iv-turnier-hp-15-ecoblue-131647.html

Е тия са големи пичове обикновено имат всичко. Като гледам цената е ок. 1000 стари лева или 500-600 евра. Слагаш и забравяш за проблема. Някак си мисля, че е по-евтино от това да си купиш друг проблем. Тук поне знаеш какъв е и как се остранява.

Alexi

трябва да се провери дали това е новия ангренажен комплект ,не видях да е описано .. и да пита колко ще е труда по смяната че разглобяването не е малко ,абе ще я купи още веднъж все пак форд кара  :D