Ford focus mk2.5 1.6 tdci downpipe

Започната от alex_1111, 19 Април 2026 20:58:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alex_1111

Здравейте, да попитам някой слагал ли е доунпайп на този мотор,понеже преди година махнах ДПФ-А и оставих кюмбето празно, има ли смисъл,понеже гледам в ибей ги има около 150 евро и дали някой тук ги прави за тея пари?

Pyrhel

Не бих се занимавал. Иначе правят, преди доста години в Крафт (София, Дружба) направиха страхотен downpipe за 2.2 TDCi. Цена - никаква идея.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Сменял съм гърнета при тях и цените на по-сериозните железа бяха също по-сериозни. Ей тук има ценова листа: https://kraft-bg.com/index.php/2021-09-24-18-30-37.html

alex_1111

Значи няма смисъл от такава тръба заместител на дпф, понеже той ми е премахнат механично и софтуерно, аз мислех да сложа и когато се счупи ориг. турбина след рециклиране да и дигна конете малко, но ориг. и турбинка не се предава още а е на 300к.

ivchotr

Всеки производител на каруца с турбина записва някъде из ръководството за експлоатация, че след юркане на возилото е добре същото да се остави да поработи на празен ход няколко минути преди да се изгаси двигателят. Всяка една механична част се чупи по-трудно, ако се експлоатира правилно. Турбината едва ли прави изключение.