Подарявам някои части за Фокус

Започната от ivchotr, 03 Декември 2025 20:49:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

Привет!
Стана така, че имам някои части за Форд Фокус, 1.6 16V 100 к.с. от 2004 г., които вече не ми трябват. Частите работеха да последно преди да ги сменя, когато търсех причината, караща двигателя да се опитва да гасне и да поддържа нестабилни обороти на свободен ход. С други думи са работили до 2016 г. без проблеми и след смяната им с нови влязоха в резерва. После се оказа, че проблемът не е бил в тях, а в ръчно регулиращите се клапани на този двигател :D
Става въпрос за:
- 2 бр. клапани за свободния ход (стъпкови моторчета);
- 1 бр. ЕВАП клапан;
- 1 бр. потенциометър на дросела;
- 1 бр. капачка за разширителния съд. Макар и нова, имам подозрения, че не работи много коректно, но това ще се разбере окончателно, ако някой я пробва на неговата кола. Мислех да я хвърлям, ама остана;
- 1 бр. датчик за скоростомера от ръчна предавателна кутия. Него го смених по друга причина, но се оказа, че проблемът си остана и с новия датчик.
Ако ще трябва да пращам частите по куриери, ще е за сметка на пожелалите ги. За в София ще намерим начин да ги предам лично.

InsaneP

Здравей , ако все още не си ги подарил , бих се възползвал от един брой стъпков мотор.

ivchotr

Здравей, никой не проявява интерес. Само трябва да ги намеря, че минаха няколко подреждания из къщи и им изгубих следите. Ще ти пиша скоро.

InsaneP

Благодаря . И понеже съм нов във форума. Ако го намериш , сложи му 20 ЕУР наложен платеж :) Ако не отговарям тел : 0883335311

ivchotr

Изпратих ги. Но не е лошо да му се погледнат все пак хлабините на клапаните, ако и с тези стъпкови мотори не се оправят нещата. Не е лошо и да се почисти тръбата на дроселното тяло, ако не е направено вече.