Bronco Badlands

Започната от Delyan.Dimitrov, 28 Октомври 2025 18:21:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Delyan.Dimitrov

Здравейте,
Казвам се Делян. Досега имах едно Мицубиши Л200, с което посетихме доста хубави места из България и не само. Преди време ми се прииска да го заменя за не- пикап. Февруари отидох да тествам Бронко. Хареса ми. Малко като съветска кола, но в добрият смисъл. И определено не е масов. Няколко месеца се мъчих да се откажа и да не го мисля, четох, гледах, пак мислих, но човек като си навие на пръста и... Ето резултата:
Надявам се да ни вози до още много нови и хубави места.

Ozzie

Страаааашно е! Добре дошъл и честито!  (fri)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

nogopechen

Честито. Като се затопли времето, го карай без панелите и вратите.

Delyan.Dimitrov

Благодаря ви! Без таван може и да пробвам някой ден, ама без врати чак... Едва ли... Много прах ще дойде тогава. :)

Pyrhel

Интересен избор, единици се срещат по улиците, честит да е и още по-хубави моменти от Мицубишито!
Сигурен съм, че ще предизвиква интерес ако разказваш и за приключенията, с тази идея разширихме и единия от разделите.

Намаляваш ли на легналите полицаи? :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Delyan.Dimitrov

Ще разказвам, само да започнем пътуванията. :) Почти всяко едно досега съм записвал и си ги събирам в Ютюб. Като се ориентирам в разделите, ще се включа.
Като цяло окачването работи доста добре и почти не се налага да намалявам по неравности.

Delyan.Dimitrov

Днес да се похваля... Един шмайзер се заби в мен сутринта на околовръстното. Аз с два тона и кусур кола и АТ гуми си спрях, той не могъл... Невървеж някакъв се очертава.  >:(

Pyrhel

Ееее, още съвсем нова и някой разсеян гъз да развали кефа, как го мразя това...
С пожелания ранната авария да ѝ е последна!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Delyan.Dimitrov

Благодаря, дано е така.
Това не ни попречи в неделя да се разходим в Рила малко. Минахме по т.н. наречения каскаден път от Нехтеница до язовир Белмекен. Много обичам да минавам оттам - природа, гледки, чист въздух... Особено и ако времето е добро. Ето малко снимки:

Delyan.Dimitrov

И още малко:

Delyan.Dimitrov

Вчера малко си правихме експерименти с новата придобивка - артикулация, откачане на предна стабилизираща щанга, блокажи и т.н. Обичам да знам какво може и какво не даден автомобил (поне горе-долу). Опознаваме се още.

ivchotr

Ходили сте на бали, гледам :D

П.П.
То вярно, че пътищата ни са под всякаква критика, ама не е ли прекалено да тормозиш така колицата още от самото начало ::)

Delyan.Dimitrov

Е, не вярвам да има проблем от толкова. Все пак трябва да е предвидена за тази употреба.

ivchotr

С тези джанти едва ли са я мислили за тежък офроуд, а пък и чисто новият двигател трябва да се щади в първите няколко хиляди километра. Аз поне бих я разработвал на нормално шосе.

Delyan.Dimitrov

Това е далеч от тежки условия, просто едно препятствие. Нито се е мъчила, нито нищо. Колата си стана на 2200 км. вече, ползва се ежедневно. Даже вчера смених масло двигател профилактично, имам си такава традиция с новите коли.

ivchotr

Похвална традиция (thup)

Delyan.Dimitrov

И почти веднага тема за размисъл. В европейското ръководство за употреба е посочена спецификацията Ford WSS-M2C950-A за двигателно масло. Използваното тук масло е Ford - Castrol MAGNATEC PROFESSIONAL D 0W-30, което е сертифицирано като ACEA C2, API SN (може би). В оригиналното ръководство за употреба за САЩ са посочени различни спецификации - Ford WSS-M2C961-A1 и/или Ford WSS-M2C963-A1. Тези масла са ILSAC GF-6A, API SP. Чуденката е защо Форд дава за Европа спецификация с по- нисък клас масла? Съответно и по- стара с 3 години...

Alexi

тази тема с маслата е обширна и сме я бистрили в отделна тема .. маслото Кастрол Магнатек е чиста минералка и е добре да се избягва .. ако искаш читаво масло виж нещо базирано на PAO/GTL - избор има голям

ivchotr

В последно време МотоПфое работят ли с масла на клиентите или сами определят какво да се налива в новите коли?

Delyan.Dimitrov

Не съм питал дали мога да избирам. Сега се замислих по темата, след вече миналото обслужване. Ще преговарям с тях да доставят масло, което отговаря на оригиналните спецификации. Хем аз да съм доволен, хем те да си вземат процента.

ivchotr

Понеже не видях да си обяснявал с какъв двигател е Бронкото, пуснах в търсачката модела, който е даден за Европа. Излезе това:
https://www.kroon-oil.com/en/int/presteza-msp-fe-0w-30-12-x-1-l-bottle-39774/. Ако ти представлява интерес, можеш да поровиш и за американските модели.

Маслата на тази марка са много добри, да не казвам отлични.

Delyan.Dimitrov

Благодаря за препоръките! Имам почти година да го измисля и да се разберем със сервиза.
Дойдоха ми и дреболиите от китайците. Нов плафон за отзад, че оригиналния е много слаб и нищо се не вижда. Светлината е малко синкава сега, но поне вече знам дали съм забравил нещо по седалките. :) Другото е нещо като щора за багажното пространство. Но се захваща с кукички и халки. Избрах този вариант като по- здрав - мога да си оставям неща отгоре. И сенник си поръчах, че стандартните не вършат работа при това малко челно стъкло. :) Общо взето гледам функцията, а не визията.