Ford galaxy 2007 - спиране на тока след гасене

Започната от mitaka1985, 06 Март 2025 22:01:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitaka1985

Здравейте,

Колата за която става въпрос е Ford Galaxy 2007г. 2.0TDCI 140к.с.

Има ли как да направя така, че когато изгася колата да спира тока на консуматори като плафони, запалка, габарити и т.н.?

В момента, когато изгася колата и оставя ключа на фаровете на къси, габаритите не изгасват дори и след 12ч. Запалката и вътрешните плафони спират след около 30мин.

Също така прави впечатление, че след като изгася колата, при бушоните и релетата в двигателния отсек се чува да щраква реле на около минута, и при самото щракване габаритите премигват. Пробвах да махна всички видими релета, но щракането си остана незнайно откъде.

Благодаря предварително за отделеното време!  (buddies)

ivchotr

Колата е направена така, че при връщане на контактния ключ в положение "off" или "0", а бе за вадене, а фаровете са включени, остават да светят габаритите. Колата би трябвало да сигнализира със звуков сигнал, ако отвориш вратата в това положение. А дали тази функция може да бъде премахната софтуерно, нямам идея. Мисля, че се води "паркинг светлини".

mitaka1985

При паркинг светлините не остават ли късите да светят определено време след заключване на колата, и при последващо отключване?
При мен всичко остава активно, запалката, плафоните в купето и т.н. за около 30мин. След тези 30мин спира тока навсякъде освен на габаритите ако ключа е в позиция къси светлини.

Ozzie

И за чий (няма да споменавам други епитети) ти трябва да оставяш ключа в положение "къси", а не го въртиш до нула? Ако е, да не забравяш да включиш късите, всичко е въпрос на навик.
А и както каза ivchotr, би трябвало в момента в който извадиш контактния ключ, а ключа за светлините да е на позиция "къси", някой зумер да се скъса от пищене.
От тази гледна точка, мисля че не е възможно софтуерно решение на желаното.
Ако все пак държиш, мога да отделя 20-30 мин. да прегледам модулите ред по ред, дали няма нещо заложено.

P.S. Паркинг светлините (поне при мен) е включване на габарити, когато отключа колата. След стартиране автоматично пуска DRL. След гасене, DRL изключва и пуска габарити, до заключване на колата.
Другата функция е "Изпрати ме до дома" - задейства се издърпване назад на лоста на светлините (все едно светкавица с дългите), като пак чрез издърпване се настройва колко време да светят светлините (в случая къси). Максимума беше към две минути, но не твърдя със сигурност. Не съм я ползвал.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

mitaka1985

Явно не съм обяснил коректно ситуацията. Не знам защо се фокусирахте точно върху фаровете, питането ми е дали може да спира тока навсякъде - фарове, запалка, плафони в купето и т.н.

Търсих и в чуждоезичните форуми, но без успех, затова пускам темата тук.  ^-^

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

mitaka1985

Благодаря за отделеното време, жив и здрав!