Grand C max-пуши, а няма 18+!

Започната от adi55, 08 Февруари 2025 23:16:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

adi55

Здравейте на всички, искам да се оплача.... :'(  след една година взаимно съжителство с моят Ц макс пропуши...явно нещо му тежи.2014 година е и вече мина 190хил.и започва да плаче, качвам клипче което е правено рано сутринта, двигателят е студен-а пушекът от къде идване знам ....но моля за насоки.Двигателя е дизелов  1,6 - 115 к.с
Оставям линк към клипче

https://youtu.be/4w2yan_AK90

Alexi

той целия олят с масло ,вероятно се стича на изпускателния колектор .. трябва да отстраниш тия течове - на първо време капака на клапаните се вижда че е за гарнитура

ivchotr

Мммм, да. И вероятно смърди на изгоряло масло като се разпуши.

adi55

Благодаря за отговорите..
Ами така е омазан от доста време, но не пушеше грам, когато го взех нямаше кора отдолу, и си мисля че маслото е от интеркулера....може и да бъркам, но той е много яко омазан с масло, и може да е позапушен (tooth) , но този дим сега който се показва и то на студен двигател си мисля, че е от дюза :-[ , за сега смених бензиностанция и сложих добавка.След като смених бензиностанция двигателя много утихна, не мисля че е от добавката защото ефекта от нея е чак след няколко хиляди км каране....

ivchotr

За да се вдига такъв пушек около двигателя и да е от проблемна дюза, трябва да имаш цепки по генерацията или да изпуска от някъде другаде. Тях с добавки няма да ги оправиш 8)

Pyrhel

1.6 HDI/TDCI е известен с тоя проблем, идва от медните дифтунги под инжекторите и можеш да ги смениш на улицата.

Стискам палци да ти излязат лесно инжекторите (tooth)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

не е от дифтунгите т'ва
на Ц-Макса имах изтървала дихтунга, фъскането се чува отчетливо, а тук такова не чувам
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

adi55

Благодаря за отговорите, проблема все още го има....ще пиша веднага когато го открия и ремонтирам-за сега се возим така. :-X