Проблем ли е или могат да доизкарат зимата?

Започната от fordmemberwannabe, 20 Януари 2025 01:37:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordmemberwannabe

Здравейте, понеже гумите са ми continental Дот 2018 и бях си наумил да ги изхвърля в края на зимата .. обаче онзи ден се загледах и видях това.. не знам от кога е и дали е било така откакто купих колата, но не притеснява и същевременно не ми се купуват нови гуми точно в този момент, вие бихте ли карали така? (Гумата е задна лява)

Alexi

аз не бих карал с тази гума ,виж някоя от олх има единични гуми на добри цени

ivchotr

Като да отидеш до гумаджийницата става. Там също имат какво да ти предложат. С този изтънял борд не се знае кога ще се сцепи гумата и в перманентната лизгавица в София къде ще спре колата. А, ако си я купил от автокъща, работата е ясна. Там им слагат гуми колкото да излезе от двора. На племенничката преди година ѝ взехме кола от Горубляне и едната гума я бяха завъртели на джантата с обратна на движението шарка. Щото имаше балон и то сцепен наполовина и го бяха обърнали от вътрешната страна да не се вижда :D Ама за тези пари - толкова 8)

Pyrhel

Зависи колко караш - ако летиш много извън града - рисково е. Ако повечето ти е градско с по-ниска скорост - най-много да трябва да се изцапаш и да сложиш резервната.

Лошо е цепната, но не бих се занимавал за 1-2 месеца още.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

fordmemberwannabe

Днес минах през Диана и ми казаха, че могат да доизкарат сезона, да взема някакво лепило и да лепна люспата да не се обели съвсем, вие какво лепило бихте препоръчали? Те ми казаха нещо тип капчица ама дали ще свърши работа?

Pyrhel

Трябва ти еластично лепило (или вулканизация, която не си струва на тоя етап), моментните не са такива.
Вероятността да успееш да го залепиш според мен граничи с нулата, там се огъва и деформира при всяко завъртане.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

saggy

Тези в Диана явно знаят само как да сменят гуми. Според мен на вулканизатор могат по-качествено да я залепят. Според мен виж някъде вулканизатор да намериш. Имах 4 запазени зимни гуми и ги продадох на символична цена преди време и сигурно щяха да ти свършат работа, поне за предните две.

ivchotr

Аз съм лепил отлюспено парче от борда на гума с каноколит, ама беше доста по-малко и по-плитко. Това на снимката по-горе си е бая парцал. И за в града не е много о'к, най-малкото заради дупките, дето никой не ги запълва.