Дневни светлини Ford Galaxy 2007

Започната от mitaka1985, 17 Ноември 2024 21:22:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitaka1985

Здравейте,

Преди около година купихме Ford Galaxy 2007г. Ghia изпълнение с фабричен ксенон. От тогава се опитвам да разбера мога ли да активирам дневните светлини и дали има такава възможност. Колата има автоматичен режим на фаровете, но през деня не свети нищо, когато я оставя на автоматичен.

Говорих с МотоФое гр. Варна, но от там ми казаха, че колата е прекалено стара и нямат диагностика за нея, като ме насочиха към Бош Сервиз Варна, но като цяло чувам лоши отзиви за там и не ми се иска да им я оставям.

Поръчах си китайски ФоКом, който (колкото и учудващо да е) не ми дава да променям никакви параметри по колата, мога само да изчета разни глупости и евентуално да нивелирам фаровете.

Пробвах да оставя ключа на фаровете в положение да са постоянно включени, но след като заключа колата габаритите остават да светят и не изгасват а леко премигват на определен период от време и се чува някое реле в двигателният отсег да цъква, но не изгасват.

Ще съм благодарен ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, и има някаква информация.

Успешна седмица!

Ozzie

Бош Сервизи във Варна с лопата да ги ринеш. На прима виста се сещам за три такива, но зад всяка табела "Бош" на фасадата седят различни фирми и хора.
Иначе, ако искаш сам да си играеш с колата, силно препоръчвам адаптер ELS27 и платена версия на FORSCan. Последното удоволствие е около 25-30 лв. на година.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

mitaka1985

https://www.emag.bg/tester-za-diagnostika-na-avtomobili-els27-forscan-v2-3-8-stabilna-funkcija-zelen-syvmestim-s-ford-mazda-lincoln-mercury-6151050075099/pd/D9FV3SYBM/

За това ли става въпрос, понеже другите сайтове в които го намирам са алиекспрес, ибей и т.н.

Ozzie

еееегггггаааати надценката....
от Алито трябва да се върже на около 20-25 лв., може би 30, максимум. Не съм проверявал какви са цените в момента.
Иначе за същото иде реч.
Forscan си го теглиш от сайта - forscan.org
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Жоро Петков

Викай си от Алиекспрес. Те тия оттам са го взели - да не мислиш, че е "оригинален".

Форскана ще те псува - ще ти каже, че конектора е "фалшив" ама ще си работи.

Ozzie

Няма никакви драми между Форскан и моя китайски ЕЛС27. ;)

Фокус 3

Здравейте! Да използвам темата да питам, като стана въпрос за ОБД адаптери. Аз закупих vLinker FD+, прилагам снимка, защото го има сред препоръчаните от Форскан. Платих Форскан за Уиндоус за 1 година. Искам само да деактивирам прибирането на огледалата през зимата. Дали ще се получи с този адаптер? Благодаря!

ivchotr

Адаптерът на практика свързва диагностичната програма, в случая Форскан, с компа на колата. Ако адаптерът успее да се върже с компа на колата, не би трябвало да има проблем и с ползването на програмата.

nogopechen

С този адаптер моеже да се работи. Само трябва да се внимава.

Фокус 3

Е, то с компа на колата се свързва и старият ми адаптер, който е ELM327. На дъртия Форд го ползвам без проблеми, с Форскан Лайт за андроид, платен. Само си гледам живи данни, сензори и т.н. Обаче като го закачих на новата придобивка и се свърза с компа, Форскан ме информира, че този адаптер е с ограничени функции и не мога да ползвам некои работи, да видя списъка с препоръчаните адаптери. И аз видех, и си избрах този, сега на телефона Форскан не мрънка. Обаче, за по-сигурно, реших да платя 25лв за Форскан за Уиндоус за 1 година. Не съм го пробвал още.

ivchotr

Може. Моят адаптер съм го купувал преди 7 - 8 години някъде, не помня точно. Работи без проблем с всякакви марки и модели, като за сега май не съм го включвал в нещо след 2011 год. Ама не съм сигурен, де. Работи си без проблем и с Форскан, поне на моя дръгел от 2004 год. Има опция да превключва между различните кан-шини. Не е нищо особено и го ползвам в общи линии да трия грешки и да гледам някои живи данни. Няма достъп до АБС-а, примерно.
Ако старият ти адаптер е произведен преди 2007 г., може и да не успее да хваща всичко на Галаксито.
Лънчовете са по-добрият избор, ама са и доста по-скъпи, щото са вече с професионална насоченост.

mitaka1985

Здравейте,

Ъпдейт по темата - закупих въпросният кабел, купих и лицензния софтуер, но не успявам да променя нищо друго освен времето на задържане на бутоните на дистанционното при отключване и заключване на колата, за да сваля или вдигна всички прозорци.

Ако избера опцията BSMii Module configuration, тръгва да зарежда и ми изписва грешка, че ще някакъв secondary boot file липсва.

В едно от менютата ми излязоха доста кодове, четох някъде че там можеш доста неща да омажеш ако пипаш на посоки, затова не посмях да променям нещо.

Та за момента опита е неуспешен.  ::)

ivchotr

Цитат на: mitaka1985 в 09 Декември 2024 21:47:56че ще някакъв secondary boot file липсва.

Ами провери за какво точно отговаря този файл. Няма начин из Мрежата да няма данни за него. И ми се струва, че всяка липса на част от софта може да е проблем за конфигурацията на желаната екстра.

Ozzie

@mitaka1985
Пробвал ли си да конфигурираш в BCMii - Central configuration (Main)?