Тема за китайските автомобили

Започната от ivchotr, 15 Септември 2024 20:35:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

Цитат на: Жоро Петков в 27 Август 2026 09:00:13Ивчо - как са цените в китайското представителство?

Другата сряда ще ходя да сменят маслото и масления филтър. Друго май няма да барат сега. Казаха, че ще струва 140 евра. Двигателят събира 4 литра, ако може да се вярва на ръководството за експлоатация. Да речем около 60 евра за маслото. Филтърът нямам идея колко е, ама надали е повече от 10 евра. Останалото ще е за работа. Казаха, че ще отнеме час и половина за смяната. Какво толкова ще правят час и половина нямам идея. Но излиза, че горе - долу за тази дейност 1 час работа струва 47 евра. Ама като ми дадат фактурата, ще се види най-точно. А вероятно в тези пари ще е включен и ДДС.

Alexi

относително поносимо .. като стане за свещи и там кво се полага при по голямото обслужване си приготви около 500 евра .. като гледам по групите на Донго фактурите .. нещата със сервизите станаха почти непоносими - оня ден сменях масло и филтри на Дачията пак ,взеха ми 72 евро само за труд ( с мои консумативи ) в местно гаражче - 1 час работа горе долу .. познат си купи Пасат 23 година 2.0 тди 4х4 автоматик - смяна на ангренаж ,пистови ремъци ,масла и филтри + на кутия раздатка и диференциали - писали там и разни гарнитурки болчета да е дълга фактурата - 2500 евро и то в шуменски сервиз ,дори не е в официалния сервиз - съжалявам ама такива пари нямам намерение да давам аз който има излишни да ги дава

ivchotr

А бе то и аз никога не съм бил навит да ръся толкова пари на дилърства, защото ми е ясно, че те от това се хранят. Имат няколко служители по продажбите, незнайно колко шефчета, монтьори, счетоводители, склададжии, ток, вода, данъци за имота и какво ли не. Все отнякъде трябва да избиват пари за заплати и режийни.
Ама в нашия случай имаше и малко емоция - докато жена ми лежеше с екстензиите в болницата, каза, че повече кола 2-ра ръка няма да вземаме. Не, че колата беше виновна за катастрофата, ама както и да е.
Но това с дрането на кожи не е от вчера. Преди 22 - 23 години ми дадоха служебна Тойота Авенсис. Двулитровият D4D. Та на първото обслужване ми праснаха цена за смяна на масло и филтър 320 лв ли беше, 350 ли, не помня вече. Двигателят събира повече от 4 литра, пак по спомен. Ама говорим за 2003 - 2004 г. Какви бяха заплатите тогава, какви бяха цените... А маслото беше във варели даже.
Колата ще си покаже с времето ще стои ли повече при мен или не - ако си остане здрава след края на гаранцията, ще мина на самообслужване :D Дотогава има много време - кой знае какво ще стане, какъв акъл ще ми дойде...

П.П.
При моторетките нещата са още по-брутални. Комплект гуми за мотоциклет струват колкото комплект гуми за кола. Всеки един чарк е на двойна цена. Щото ги имат за глезотия, а глезотиите са скъпи :D
При детските дрешки е същата работа. Колко плат и време отиват за ушиването на една ританка, дето няма две педи дължина? Обаче струва колкото панталон за таткото, примерно.

saggy

Според мен няма още дълго да могат хорат да плащат подобно "обслужване" в сервизи, магазини и ресторанти. Не сме толкова работеща икономика и всичко си има логика и ход.
Алекси, оригинален ремък ли са му сложили на пасатчето, че такава луда цена са направили? В оригинален сервиз може толкова да струва, но в частен си е грабеж.

Alexi

Всички части са оригинални ,поне така твърди сервиза