Грешки във фар и ABS -S Max 2.0 TDCI

Започната от stefarata, 06 Август 2024 12:08:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stefarata

Здравейте. От около седмица на дисплея на таблото ми изписва front light malfunction, изписква еднократно звуков сигнал и вместо светещи светлини на изображението се появява жълта точка. Прочетох с forscan, и грешката е B1D65 Right Headlamp Swiveling Motor. Да уточня, че всички крушки във фаровете са здрави, работи коректно и регулирането по височина. Работят и светлините при завиване. Заедно с тази грешка се появява и друга от ABS модула, която е U3001 Control Module Improper Shutdown. Нямам индикация за проблем с  ABS на таблото. Явно по някакъв начин грешката за фарове и abs са свързани. По мои си размисли системата не получава информация от някой датчик, но кой е той? Ако оставя на място колата да работи с включени светлини не набива грешка. В момента в който потегля след няколко минути грешката е налице.

Alexi

stefarata

Цитат на: Alexi в 06 Август 2024 13:32:01акумулатора ти как е
Ами колата я имам от февруари т.г. Не съм имал проблеми с паленето . Зареждането ни е ок-14.3 волта. Не знам дали е съвпадение, но проблемът се появи когато правих ремонт на вентилатора на охлаждането, сменях четки и лагер. След като го монтирах обратно светна грешката на фаровете

Alexi

на Пежото ми ( ти си със същия мотор впрочем ) беше наплюло 3-4 грешки вкл фаровете спряха да завиват ,парктроника отказа и още кво беше - Гугъл - акумулатор ,а си въртеше ок според мен .. смених го всичко се оправи дори не съм трил грешките

stefarata

Тука Гугъл казва да сменя фара, но исках да проверя някой с подобен проблем

ivchotr

Не е ли малко странно моторчето за завъртане на фара да има връзка с ABS? Не е лошо да прегледаш кабелите и буксите, които си разкачал при ремонта на вентилатора и другите покрай тях, да не би да се е откачило нещо или пък да опира на късо където не трябва. Да смениш фара преди да си установил, че проблемът е със сигурност в него, не е много оферта. Щото и новият може да се окаже в същото положение.