И пак не-форд, Octavia 2.0 TSI 4x4

Започната от Pyrhel, 19 Април 2024 11:01:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Още 4 месеца минаха, още километри и ако трябва да посоча само едно, заради което я харесвам - без да се замислям - фаровете.
Досега съм бил сляп досега, матричните са брутални. Тия дни пак се наложи пътуване по нощите и цъкнах няколко снимки, долу ги прикачвам.
Направих ѝ първа смяна на маслото, беше изпила около 250-300 мл. Сипах пак VW FE 0w-20, събира 5.8 литра, интересно, че е прозрачно със зелен оттенък, странно масло. Филтърът е отгоре, като на 1.8, яко решение, не се цапаш, не подлива и една капка. С пластмасов картер е, пробката също е пластмасова, с клик и много едра резба, за отвертка - също да не се цапаш.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Гледам, че върви някаква промоция по случай юбилея на марката, с отстъпки до 13 000 лева.

Alexi

такова масло ли и дават ,0в20 ? руснаците хич не ги харесват тия масла ,на 5000 км вече караш нещо като 0в15 с много тънък маслен клин а реалната икономия на гориво е 0,0001%

Pyrhel

Аз също не ги харесвам - лесно се познава рядкото масло лятото на голямата жега как звучи под товар. Даже хибрида го карах с такова, въпреки, че моделите още от 2008-ма искат такъв вискозитет, но по другата спецификация идваше и 0w-30, и 5w-30.

Тази я дават с 509.00 и не излиза нищо друго освен 0w-20 на няколко марки с изключително вариращи цени. В ЕТ има Шел, Кастрол и VW (подредени са по цена), като VW-то е уж на Шел.

По повод рядкото масло, не съм сигурен за най-висока му температура, която е качвала, май не е подминавала 130 градуса лятото, и 110 на хладно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.