1.0 Ecoboost омасляване по двигателя

Започната от nickbg321, 03 Ноември 2023 14:30:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nickbg321

Здравейте,

Докато си проверявах маслото ми направи впечатление, че има омасляване по двигателя, което до преди 2-3 седмици, когато последно гледах, го нямаше.

Някой имал ли е подобен проблем?

ivchotr

Не го ли гледа с работещ двигател от къде идва тази чернилка?

nickbg321

Гледах, колега. Не тече достатъчно силно, че да си личи.

ivchotr

Не е задължително да тече. Ако от някоя тръба изтърва картерни газове, маслото в тях като поизстине ще се отлага така, както го виждаш. Просто като вариант го казвам. Или ако се е прецакал някой "О" пръстен както при моя курник, сълзи полека и с времето стават тези омаслявания. Огледай добре къде имаш забучени датчици по блока и главата на двигателя, както и гарнитурата на главата. Едва ли някой е сипвал масло отвън, за да ти образува нерви.

To4kata

Вероятно е от капака на клапаните, чел съм че се деформира с времето и дори смяната на гарнитурата не помага. Трябва да се смени гарнитурата заедно с капака. Обезмасли го и следи дали тече оттам. На какви километри е този мотор?

nickbg321

Цитат на: To4kata в 04 Ноември 2023 15:41:02Вероятно е от капака на клапаните, чел съм че се деформира с времето и дори смяната на гарнитурата не помага. Трябва да се смени гарнитурата заедно с капака. Обезмасли го и следи дали тече оттам. На какви километри е този мотор?
На 150 000км е мотора. Ще запиша час за диагностика в МП тези дни и ще споделя резултатa. :)

Alexi

Колегата пита за 1.0 Еко ,коментирате вашите коли все едно мотора е същия ? По темата - теча е от капака на клапаните ,сменя се с нов комплект с гарнитура и О-пръстени . Проблема е доста масов при 1.0  .