Задни пружини

Започната от iss1977, 28 Юли 2023 18:47:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iss1977

Здравейте колеги, дайте съвет за задни пружини на мондео мк3 2.0 tdci седан. Имах счупена пружина и тези които ми сложиха в един сервиз ми се струват меки. И има ли значение, че на старите имаше три сини точки

F Focus

Цветните точки по пружините "говорят" много, но всеки афтър-маркет производител използва различни цветни кодове, ако изобщо ги има.
Доколкото разбирам мачът вече е свирен, но ако решиш да ги смениш си купи "FoMoCo" ( демек Ford Motor Company) точно за модела и няма да сгрешиш. Аз на комбито съм с такива отзад, сменени малко преди да купя колата и съм много доволен.
Пружините са изкл. важни да са качествени, щото масовите афтър-маркет предложения много бързо се "уморяват" и колата кляка.
На твое място бих се обадил в село Крън, за да поръчам пружини за модела-нямат грешка, а цената е доста под оригиналните! Може да поискаш да са малко по-високи, или ниски.
За сведение-целият Офроуд-Форум поръчва пружини оттам и няма забележки!

ivchotr

Ами пусни някакви координати на тези, които правят и/или продават пружини в с. Крън. Телефон и име на фирмата поне.

F Focus

Отдавна не съм офродаджия, щото си е бая скъпо хоби и съм изгубил всякакви контакти, но съм убеден, че ако се напише в Гугъл "производство на автомобилни пружини в с. Крън, община Казанлък" ще излезе инфо.
За рекламация от дейността им не съм чул-само похвали, но важното е да се поръча точно какво искате за даденият модел-точно същата пружина, като оригиналната, или малко по-висока, или по-твърда. Тези неща могат да се уточнят и по телефона, но за лек автомобил, а не за истинска състезателна траялна, или трофи  жипка големи отклонения не са препоръчителни, така че не прекалявайте.

ivchotr

F Focus

Ще излезнат, разбира се.
И друго полезно инфо от мен, макар и не по темата какво се прави в наше село-в Разград още от соц-а има фирма, която прави висококачествени сегменти за всякакви двигатели вкл. ремонтни размери на такива. Ползвал съм им производството при основен ремонт на дизелов Мерцедес и нямам  никакви забележки!

perun

В с.Крън правят по поръчка много качествени, нестардантни, поръчкови пружини. За масовка кола не отказват ама вижте първо цената.?!?