Форд Фокус Титаниум 2012 1.0 губи антифриз

Започната от Diver Lab, 31 Март 2023 22:07:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

To4kata

Цитат на: Diver Lab в 11 Октомври 2023 17:01:23Сложих по-тънък О-пръстен и скобите/ щипките затвориха по-лесно.
Вече не тече
Но самите скоби/щипки изглеждат много разхлабени и ненадеждни.
Поръчах нови от поръчах и маркуч с 22мм вътрешен размер за всеки случай.
След малко ще ходя да покарам и да видя какво ще стане.
Дори да не тече ще изчакам новите скоби/щипки и ще ги сменя. Чак тогава ще затворя страничния панел.
Добрата новина е, че проблема не е в Heather matrix
Ще споделя резултата
Благодаря

Имах същия проблем, но с Фокус 2, намерих някакви алтернативни/неоригинални O-пръстени и течовете спряха. При мен протекоха последователно на двете тръби през 2-3 месеца. Монтажа им е малко кофти без помощник, понеже е тясно, а си трябва сила, за да наденеш тръбите. За да не тече намери точния размер на оригиналните или просто си купи оригинални! Теча спира на мига, щипките не играят много съществена роля. Но качеството и размера на пръстена е от съществено значение! Никакви други "подобрения" не съм правил, остави тези простотии с маркучите ... И внимавай да не се деформират при монтажа. Аз помолих приятел да ми помага, отвътре аз фиксирах двата края правилно, а той буташе тръбата откъм двигателния отсег, за да се надене по-лесно!

ivchotr

Полезно би било да се посочи информация кой е точият размер "О"-пръстен и от къде да се купи. А номерът с маркучите помага да се овладее ситуацията за момента.