Проблем с чек енджин преди почивката

Започната от To4kata, 19 Август 2022 15:44:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Така е, но, като оставим екологията(писал си полезен пост, за която и има в/у какво да се замисли човек) са ми любопитни много неща-доколко някои афтър-маркет катализатори са наистина такива, или са непълноценен заместител, който все пак върши някаква работа, цени и т.н.? Наясно съм, че оригинален катализатор е много пари( моля, който знае да сподели), та се замислям, че вероятно ми идва времето за смяна на катализатор, знам ли-наближавам 300Х. км. пробег все пак.

gras

Цитат на: To4kata в 11 Юли 2023 12:47:29Три въпроса:
Да колега колата ми е мондео 2001 - за него става въпрос. Дадох го за чистене в "Автосериз BM AUTO Варна( чичко гугъл го намира) , мога да ти дам телефон за връзка на собственика ако имаш интерес.Новият катализатор е автърмаркет естествено (че цената на оригиналният реже откъм петите) , но не универсален , а за модела . Марката е BM Catalist . Днес го закачихме на газ анализатор - държи се перфектно. Ще видим след време как ще е .Иначе имах намерение за сложa Bosal или Walker , само че колегите които ги продават споделиха ,че Waker-а напоследък много се дънят откъм качество .... а Bosal-а трябваше да го чакам да дойде.

ADiDimitrov

От чисто любопитство влезнах да видя цените. Би трябвало за твоя Мундьо да си дал около 420 лв. Същия катализатор на същата марка но ,за моя Фокусник който е 2009г. е 1340 лв. Направо онемях!!

F Focus

Че той е евтин, бе, Ади! ^-^ Очаквах цена около 2500лв. и нагоре.
Ще пусна тема за катализаторите, ама ще поизчакам, ако някой, който е на зор да го направи.

ivchotr

А бе пускай я, а пък който има интерес ще пише вътре. Даже някой модератор може да прехвърли къде каквото има в нея. Та в тази връзка само ще вметна, че в последно време пак взеха да ги крадат.

perun

Когато една кола е замислена да бъде бюджетна,то компромиса не е само с двигателчето.Всичко друго е изпилено и сметнато до минута и изминат метър.Та не бих се учудил катализатор на такъв автомобил на 7-8год. и няма 100хил.км. да си е заминал.
Скоро познат взима такова ефтино изпълнение, друга марка, на 7год. 140хил.км. от първи собственик и т.н.Вика климатика не работи.Не,че разбирам много от тази материя но имам условия и решаваме да погледнем.И какво да видим-кондензатора изгнил и целия на дупки все едно,че е стрелян с ловджийска пушка.
Пращам го при човек дето да свърши работа, като предварително му се обаждам, казвам марка, модел и какво сме видели , а той ми отговаря-ами така ги правят вече....

To4kata

Цитат на: ADiDimitrov в 11 Юли 2023 15:13:20От чисто любопитство влезнах да видя цените. Би трябвало за твоя Мундьо да си дал около 420 лв. Същия катализатор на същата марка но ,за моя Фокусник който е 2009г. е 1340 лв. Направо онемях!!

Това къде в МП? Вижте и цените за оригинални катализатори в чужди сайтове. И на мен МП ми разправят некви хилядарки. В германски сайтове обаче оригинален катализатор за моя двг е около 700 лв.

To4kata

Цитат на: perun в 11 Юли 2023 21:04:36Когато една кола е замислена да бъде бюджетна,то компромиса не е само с двигателчето.Всичко друго е изпилено и сметнато до минута и изминат метър.Та не бих се учудил катализатор на такъв автомобил на 7-8год. и няма 100хил.км. да си е заминал.

Какъв бюджет, какъв компромис, какво двигателче!? По този мотор /1,0 екобуст/ няма  нищо бюджетно! Ако беше Дачия съм съгласен!

perun

Цитат на: To4kata в 11 Юли 2023 22:57:37Какъв бюджет, какъв компромис, какво двигателче!? По този мотор /1,0 екобуст/ няма  нищо бюджетно! Ако беше Дачия съм съгласен!
Ами мисля, че вече и сам разбираш, че като изпълнение е по-бюджетна даже и от Дачия...

ivchotr

Аха. Бая бюджет си трябва за него :D

To4kata

Цитат на: perun в 11 Юли 2023 23:04:25Ами мисля, че вече и сам разбираш, че като изпълнение е по-бюджетна даже и от Дачия...

Да, да. Прав си!

perun

Цитат на: ivchotr в 11 Юли 2023 23:06:28Аха. Бая бюджет си трябва за него :D
Имал-дал.Така казват по нашенско

ivchotr

Нищо, де. Пари се изкарват. Важното е ние да сме живи и здрави :D

П.П.
Пак се събра матРиал за темата ала - бала :D

gras

Цитат на: ADiDimitrov в 11 Юли 2023 15:13:20Би трябвало за твоя Мундьо да си дал около 420 лв
Цената в магазина е 540лв. без отстъпка.Аз колко съм дал няма значение. Освен катализатора смених и меката връзка комплект на същата марка. Катализатора по каталог покрива стандарт Евро 4. Цената на твоя за 2009г предполагам ,че е такава защото би трябвало да покрива Евро 5. 

To4kata

Дааа, понеже и тая тема е на път да се осере като Оная, предлагам нещо простичко. За да не си губим взаимно  времето, забодете една тема там горе, озаглавена примерно "За собственици на 1,0 Ecoboost - прочети преди да питаш!", с примерно съдържание "Пичове и ... госпожици, прецакали сте се! Тва двигателче просто не става, нищо, че е 5 /пет/ пъти поред двигател на годината/. По-добре продавайте колата овреме!". ... и да се свършва. Аз очевидно ще трябва ползвам чуждите форуми. Айде, със здраве! Да разтуряме седянката, а вие да си карате милионниците още 15-20 г.

P.S. Жоро, прав беше пич! 

gras

Въпреки че очаквам мнението ми да бъде изтрито от някой модератор ще го напиша пък който го прочете - прочете. Темата е проблем с чек енджин и се спомена грешка P0420 . Опитах се да бъда полезен донякъде като споделя опит... ама взе да ми писва от големи разбирачи ,каращи сравнително нови коли да ми обесняват колко съм тъп да си карам "милионник на 15-20 години" ,че и да го поддържам , че и да наливам пари в него , които не съм можел да си върна , и какво имало смисъл и какво нямало . Е айде баста!!! Още преди 20 години съм имал чисто нова кола от магазина (друга марка) . Карах я две години и я продадох. Не кой знае какво - да не даваш пари за поддръжка  Е И?  На мен колата ми е хоби!!! Другата ми кола е на 46 години, а предишната , която подарих беше Фиеста 1989г. Във фиестата бях налял над 6-7 хил. лв. - всичко беше сменено и нямаше грам забележка откъм техническа част. Аз лично предпочитам стари коли. Е вчера , като ходих при един клиент , в сервиза настройваха един 500sel 1981г. - е няма такава красота - кола мечта!!! Пък вие си карайте трошливите еднодневки , кефете се ,че имате нови коли и ревете на умряло като трябва да правите ремонт. Аз лично и да ми подаряват Екобуст боклук няма да го взема , камоли да го купя!!!

saggy

Разваляте темата, ставате хейтъри и директно почвате да се плюете. Форумът не е, за да се обиждаме, а да си помагаме.
Моля, модераторът да изтрие нерелевантните коментари по тази тема, за да продължи да се ползва по предназначение!

gras

Да така е разваляме темата ... Кой каквото иска да трие , аз повече в този форум няма да пиша(не че съм много активен , но предпочитам раговор вместо писане!)  . Ако някой иска помощ ще отговарям само на лични и по темите ще пиша на авторите на само лични ако преценя... Все тая и без това тук пишат 5-6 човека накръст!!!

F Focus

Gras-разбирам те, ама не се ядосвай, моля! И, аз съм се дразнил от някои потребители и съм се дракал с тях, за което впоследствие съм съжалявал, и съм се извинявал,  но същите впоследствие са ми били полезни. Хора разни-не им връзвай кусур, инак не са лоши! ^-^

П.С.  И, аз предпочитам старите коли, ама добре поддържаните са много скъпи и ще стават още по-скъпи-и с основание.

F Focus

Цитат на: ivchotr в 11 Юли 2023 20:46:32А бе пускай я, а пък който има интерес ще пише вътре. Даже някой модератор може да прехвърли къде каквото има в нея. Та в тази връзка само ще вметна, че в последно време пак взеха да ги крадат.

Така е, но при "Фокус"-2 няма как да стане-за другите модели "Форд" не съм наясно възможно ли е?
Пуснах темата при "Двигатели и скоростни кутии"-май там и е мястото?

ivchotr

Няма как да го гепят ли? Я обясни защо, моля те!

F Focus

Обяснявам-щото е високо горе след изходящият колектор и само меката връзка е преди него. Трябва да видиш къде се намира катализаторът-чак тогава ще разбереш какво казвам. А, пък, ако имаш и кора под двигателя каузата е хептен пердута! Отделно, че колата не е висока отпред.
Не допускам да има Фокус-2 с гепен катализатор, освен, ако не се действа отгоре при отворен преден капак, когато ще е по-лесно, ама не баш.
Като сменявах меката връзка от "Крафт" поискаха за труд 250лв. (без да се сваля изх. колектор, щото има и такива случаи), и веднага се съгласих, като видях за какво иде реч.

ivchotr

Щото не си ги виждал как го правят. Имаше клипчета из нета. Кората се сваля за секунди. Тези хора не пазят нищо, защото не правят ремонт, а крадат. Съответно и катализаторът си тръгва с тях за около 2 - 3 минути макс, ако са някакви новобранци.

F Focus

Това при Фокус-2 ли баш?
Ако си прав се надявам гепачите, като загледат добичето да решат, че катализаторът отдавна не е наличен и да се откажат! ^-^

П.С. Не е по темата, ама чат-пат има и рейдове за гепене на акумулатори, пък аз възстанових отварянето на капака с ключа-преди с дългата права отвертка бях спокоен...:)