Focus 1.0 Auto '21 - скърцащи спирачки и грубо превключване D <> R

Започната от _ReSPAWN_, 03 Април 2022 15:47:33

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

_ReSPAWN_

Колеги да попитам нещо интересно, че да не звъня на форд за подобна тъпотия, че човека в Люлин не е особено приятен  (tooth)

Имате ли идея колко е цената за ъпдейт на навигацията след изтичането на 5те години ?

Инак, направих около 7000 километра на колица ( home office помага за малката цифра ) до момента имам 2 проблема ( ако могат изобщо да се нарекат така )

1. При мокро ( дъжд или сняг ) като каран назад и натискам спирачка има яко скърцане/свирене, интересното е, че веднага ако дам на D и го няма при натиск на спирачка.

2. Смените на предавки от D - R или обратното са малко тегави, има едно забавяне и понякога от яд й давам повече газ назад и отстрани сигурно изглежда нелепо :)

Друг оплаквания нямам, разхода по магистрала си остава около 7/100 с около 120-150 през цялата магистрала ( София - Бургас )
В София - много зависи от много неща, но да ви кажа съм падал по 6.5 градско и съм ходил на 10, така че... ясно ви е :)

Зимата много се надраскаха двете черни пластмаси между стъклата и много ме дразнят, ама едва ли могат да се сменят.

Като цяло съм доволен, подгрева на предното стъкло, седалките и волана + remote старт-а направиха тази зима за мен доста по лека  (tooth)

Жоро Петков

Ъпдейта се плаща по цените на час, които в момента са 86лв/ч.
Реално можеш сам да си ги свалиш ако има и да си го направиш сам. В английския форд е описана процедурата - нуждаеш се от флашка и търпение.
Лично моя съвет е да не се занимаваш - използвай си андроид ауто-то.

_ReSPAWN_

Цитат на: Георги Петков в 03 Април 2022 16:36:05Ъпдейта се плаща по цените на час, които в момента са 86лв/ч.
Реално можеш сам да си ги свалиш ако има и да си го направиш сам. В английския форд е описана процедурата - нуждаеш се от флашка и търпение.
Лично моя съвет е да не се занимаваш - използвай си андроид ауто-то.

Аз и в момента ъпдейта си го правя сам от английския форд, мислех че на 5тата година няма да мога.
Мерси.

Жоро Петков

Ако спрат ъпдейта, който сам си правиш и МП няма да има откъде да го взимат. Просто както всеки софтуерен продукт си има крайна дата за поддръжка.

KoCMoHaBTa

Цитат на: _ReSPAWN_ в 03 Април 2022 15:47:331. При мокро ( дъжд или сняг ) като каран назад и натискам спирачка има яко скърцане/свирене, интересното е, че веднага ако дам на D и го няма при натиск на спирачка.

При мен понякога скърцат спирачките като съм ги натиснал много леко и колата се придвижва леко напред, но не е зависимо от мокро/сухо. Пък и си мисля че това си е донякъде нормално, все пак се получава леко приплъзване между диска и феродото при много лек натиск. При нормални обстоятества не се чуват звуци от спирачките.

Ако е някакъв постоянен звук и можеш да го репродуцираш винаги при определени условия - може да се пробваш в Мото Пфое, но е добре да им го покажеш на място, иначе може да се направят, че няма поблем.

Цитат на: _ReSPAWN_ в 03 Април 2022 15:47:332. Смените на предавки от D - R или обратното са малко тегави, има едно забавяне и понякога от яд й давам повече газ назад и отстрани сигурно изглежда нелепо :)

Това е един от стандартните проблеми на тая скоростна кутия. С ъпдейт леко се замазва положението. Може да минеш гаранционно с безплатен PCM ъпдейт, ако успееш да им го покажеш и да ги убедиш, че е проблем. При наклон най-лесно се възпроизвежда.

Цитат на: KoCMoHaBTa в 08 Февруари 2022 11:31:41- при 1.0 и 1.5 EcoBoost - 2-3 секунди забавяне при превключване между R-D и D-R. Другия проблем свързан с този е, че когато колата е под наклон - по време на това забавяне - се движи свободно. Също го имах този проблем, като след ъпдейта превключва доста по-бързо и при наклон задържа спирачките докато зацепи и тръгнеш.

Относно навигацията - аз си я ъпдейтвам през SYNC менюто, като си споделям интернет от телефона. Става бавно и на няколко пъти, но пък може да го правиш докато караш.

_ReSPAWN_

Цитат на: KoCMoHaBTa в 05 Април 2022 22:05:41При мен понякога скърцат спирачките като съм ги натиснал много леко и колата се придвижва леко напред, но не е зависимо от мокро/сухо. Пък и си мисля че това си е донякъде нормално, все пак се получава леко приплъзване между диска и феродото при много лек натиск. При нормални обстоятества не се чуват звуци от спирачките.

Ако е някакъв постоянен звук и можеш да го репродуцираш винаги при определени условия - може да се пробваш в Мото Пфое, но е добре да им го покажеш на място, иначе може да се направят, че няма поблем.

Това е един от стандартните проблеми на тая скоростна кутия. С ъпдейт леко се замазва положението. Може да минеш гаранционно с безплатен PCM ъпдейт, ако успееш да им го покажеш и да ги убедиш, че е проблем. При наклон най-лесно се възпроизвежда.

Относно навигацията - аз си я ъпдейтвам през SYNC менюто, като си споделям интернет от телефона. Става бавно и на няколко пъти, но пък може да го правиш докато караш.

Благодаря колега, интересното е, че според британския сайт на форд, навигацията има update, но като съм в колата с интернет - не намира :)
А тези PCM ъпдейти не ги ли правят задължително, когато колата е при тях?

KoCMoHaBTa

Цитат на: _ReSPAWN_ в 08 Април 2022 09:24:39А тези PCM ъпдейти не ги ли правят задължително, когато колата е при тях?

Не. И на мен това ми беше очакването, но уви, правят ъпдейти само при сервизни акции (безплатно), оплакване и установен проблем (безплатно) или при поискване (платено).

Кума ми пък има Шкода - там му казали че ъпдейти не правят при поискване, понеже имали случаи на прецакани коли от ъпдейт и не се наемали освен ако не им бъде казано от производителя.