Смяна на изпарител БРЦ. Възможна ли е настройка без софтуеър?!!?

Започната от Ip0s, 24 Май 2022 09:55:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Ip0s

Здравейте, искам да сменя изпарителя на газовата система - BRC. Трудна ли е настройката?!?! И възможно ли е без софтуеър?!

svetkos75

Миналата година сменях моя със същият модел.Без абсолютно никакви нови настройки.

Ip0s

Цитат на: svetkos75 в 24 Май 2022 11:54:17Миналата година сменях моя със същият модел.Без абсолютно никакви нови настройки.

Колега, може ли по подробно. Купил си нов и само си го заменил ли?! По шестограма въртял ли си?!?! Смяната поради грешка за бедна смес ли направи?!?!

ivchotr

Качеството на сместа се модулира чрез софтуера. Ако говорим за газов инжекцион. Изпарителят дори да пуска голямо количество газ, газовите инжектори ще пускат толкова, колкото им е "казано".

Ip0s

Цитат на: ivchotr в 24 Май 2022 14:19:37Качеството на сместа се модулира чрез софтуера. Ако говорим за газов инжекцион. Изпарителят дори да пуска голямо количество газ, газовите инжектори ще пускат толкова, колкото им е "казано".

Ясно. Благодаря. Ще го сменя значи.

ADiDimitrov

Може да смениш и само мембрани. Има оригинални комплекти на БРЦ за подмяна на изпарител. Аз съм със сменеи мембрани и за сега няма проблеми.

svetkos75

Направих смяната заради скъсано платно.Прецених,че 200к са му достатъчни,а и разликата в цената на комплект мембрани и нов изпарител не беше кой знае колко голяма.Нищо не е пипано по шестограма,развихме и завихме маркучите и газ.Няма промяна във вървене и разход,освен,че първото палене вече е наред(със стария палеше от 2-ия път

ivchotr

Смяната на карантиите е вариант, ако на човек му се занимава да разглобява разни неща. Като цяло се спестява някой и друг лев, но ако се калкулира и работата по подмяната им, с включеното време за това, слагането на чисто нов изпарител може да се окаже не много по-скъп вариант.

Ip0s

Благодаря на всички. Събота, ще ходя да купя частите и ще дам инфо.

Ip0s

В събота изпарителя пристигна. Смених го за около 2 часа, без проблеми. Излезе ми 170лв. Давенето сутрин престана. Отворих стария изпарител. Мембраните бяха тотал щета. Много съм доволен.

Pyrhel

Какъв модел е изпарителят? Интересно ми е да погледна цена на мембраните - стрнно ми е как може цената им да се доближава до цял изпарител, обикновено са в рамките на 50тина лева.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Обикновено са около 1/3 от стойността на изпарителя. Ако ги прави механик обаче, ще вземе повече пари за ремонта, отколкото ако просто смени стария изпарител с нов. Затова по-горе писах, че смяната на карантиите си струва, ако човек си ги сменя сам и му се занимава най-вече.

ADiDimitrov

Цена на мембрани за БРЦ Genius 1500 са към 50 лв. А цял изпарител е 175 лв. В сервиз да подменят мембраните излиза към 40 - 50 лв. като в това число минават тялото на изпарителя през ултразвукова вана.

Ip0s

Genius MB 1200 е модела. С доставка ми излезе точно 171лв.  Ремонтен комплект е 65лв. Щях да си играя цял ден. Пък и изпарителя е сложен на колата 2009. Предпочетох чисто нов.

dragozow

Миналата година сменях мембрана и двата филтъра, 70 лв ми взеха на Резбарска. Понеже са ми приятели сигурно са ми направили отстъпка, но не съм питал. Преди две седмици смених двата филтъра, 30 лв.

locke

преди две години смяна на мембрани и колена на изпарител на ланди - 150 лв. И после се връщах че скобите не бяха качествени и течеше антифриз. Три пъти съжалих че не взех нов за 200 лв  :-[