Купих Focus 1.6 TDCI 95к.с MK3 на сляпо... Проблем..

Започната от Donchaz, 12 Април 2021 08:48:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Donchaz

Здравейте,
Купих посочения в заглавието автомобил директно от собственик в Германия. Колата беше с удар, по блазниха ме километрите 100хил. и цената беше приемлива.
В момента си го възтановявам, но има някакъв проблем и незнам към какво да се ориентирам...
Двигателя понякога работи неравномерно за кратко... предимно студена, но и при загрял мотор се случва... Пуши повече от нормалното със специфична миризма.. Не светят грешки, на диагностиката дюзите работят с почти близки времена, според майстора проблема не е в тях... Майстора вика.. слагай номера и карай ще изчисти... Всъщност кога влизат в регенерация и по какво да позная като го направи..  Според вас какъв може да е проблема и къде да се насоча?

Everio

Явно колата е палена доста често с този удар и е набила DPF-a.
Регенерира на около 2200 оборота с каране ама явно сега няма как да стане.
Другата опция е пак когато е карана градско и вдигне работна температура перката се включва за охлаждането и оборотите стават около 1000 така ще разбереш.Но ако я запалиш на място и чакаш мисля, че няма да стане да вдигне работна температура и да влезе в тази регенерация.
И все пак гадаеме дано да е това.

FoMo4

Bluetooth OBD II адаптор + телефон с Андроид + приложение Fdpf - DPF Monitor for FORD = невероятно добра комбинация

Приложението показва състоянието на DPFа, колко е запушен, какво е налягането преди него, каква е температурата на изгорелите газове, кога се регенерира, а при по новите Хенрита, дори показва преди колко километра е била предната регенерация.

Donchaz

Така... Замерихме дюзите и се оказаха проблеми с магнитите на 3 от тях... Майстора каза че можело да се настройват магнитите но можело да изгорят при процедурата и тогава трябвало нови дюзи...

Някой правил ли е подобен ремонт и какъв е резултата... Приемам насоки и за сервиз където могат да се справят със задачата.

iwo_19

Предполагам визираш ел магнитните клапани на дюзите, на бош дюзи са около 50- 60 лв броя, но едва ли ще се разминеш без смяна на разпръсквачи, като цяло смятай го 300 лв на дюза / разпръсквач+клапан/.

sasko12345

Не бързай с дюзите изчисти дпф, колектори,турбо, катализатор. Покарай5000-10000км с хубава нафта и ако пак го прави тогава

Mladen Focus MK 3, 95 HP

Привет и за много години колеги!  (fe)  (hello) От няколко месеца съм собственик на Форд Фокус МК3 2010г 1.6 Quratorq 95 hp-внос от Италия. Количката е хечбек и много ми харесва, но имам няколко въпроса и не знам към кого да се обърна за помощ и съвет. При студен мотор, при тръгване има едно притръсване, абе направо прилашква колата. Оборотите не играят. Като загрее проблемът изчезва. Сега в студените месеци при загрял мотор, на светофар, при пускане на парното 1 или 2, преместя врътката от средно към червено положение, стрелката на таблото за температурата почва да спада. Влязох и в тест менюто и градусите падат. Същото се получава и при спускане, когата колата е по инерция. Не е проблема за 2-3 градуса, ами направо си сваля да речем от 80 към 60 за 1-2 мин. Четох, че това било често срещано при тези Фокуси. Дали и при вас е така или си плаче са сервиз. PS среден разход ми дава 6.4 l/100, градско около 9.4 l/100 С компютър ми казаха, че 3 дюзи са за смяна или рециклиране. Благодаря за помощта! (fri)

jijo99

Моята беше със същия проблем на термостата --от Италия на ход температурата едвам отлепя--смениха ми термостата гаранционно и проблема остана. Смених си антифриза по препоръка на майстора червен беше, червен наляхме и проблема изчезна.
Разхода на извънградско със багаж при скорост 120---4,3/100. Градско в Пловдив ми дава 5,2/100 нафта предимно се стремя от Еко да сипвам