EGR c max 2005г

Започната от viv4o, 10 Януари 2020 14:03:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viv4o

Здравейте,проблем с ЕГР !!!
Всичко започна така....колата започна да забива..отидох на диагностика,казаха трудно подвижен зацапан ЕГР.Измиха го в ултразвукова вана...покарах и пак същото...Айде нов ЕГР,монтираха го в сервиза и викат готово.Марката на стария беше Валео,а аз сега сложих ..куче марка,,,Хюко..И след  4 месеца пак съшия проблем...започна да забива.Отивам в сервиза щото ужкем часта има 1 год гарания.закачат я на компа и дава 3 грешки.P1412,P1402 и P0404.така и така не свършиха нищо и аз запретнах ръкави...Свалих главата на ЕГР..където е електрония блок...съвсем леко имаше сажди и то не на всякъде,измих ги,после измих  тръбата между смукателнив колектор и ЕГР,измих и топлообменника след ЕГР,свалих и тялото на ЕГР и него измих,измих дрословата клапа,дебитомер и двата сензора зад дрословта клапа.Обучихме компютърно ЕГР,което в сервиза не направиха!!!Направи ми впечатление че на стария ЕГР Вилката на електронния блок която командва самата клапа на ЕГР е наистина е трудно подвижна и се върти като на степени...На новия отначало се върти лесно...но към края и тя леко задържа.Нямам опит с други ЕГР-и....но като гледам по клипчета изгледа тази викка се върти поез задържания???И така вече около 2 месеца приклшчения...Последните два пъти  на диагностика ми излиза само.P0404 !! Аз я разчитам като производителност ЕГР или ЕГР извън зададения обхват.Според мен  новия ЕГР е проблемен ???..или има някаква тънкост която пропускам???

Ozzie

1. Предполагаме, че става дума за 2,0 TDCi?
2. Ако пазиш стария (оригиналния) клапан и намотката (бубината) му е здрава измери съпротивлението ѝ и това на новия клапан. Ако се различават, то може и това да е причината да се "шашка" компютъра.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

viv4o

viv4o

Цитат на: viv4o в 10 Януари 2020 14:46:46
1.6 tdci e колата
А знае  ли се колко трябва да е съпротивлението на читав? На моя стария слагам мултицета на 200 ома и мера между пинове 2 и 3 дава ми 3,7 ???

Alexi

да ,има една тънкост която пропускаш - ЕГР се сменя с нов оригинален и забравяш за него за следващите 200к км

viv4o

Е да..ама......сиг ще струва колкото колата....

Alexi

500-700 лв е ,колата си иска своето - караш комън рейл .. гледай да не хвърли дюзи или съединител :)

viv4o

аа..той ше се окаже ефтин хахах..аз дотук съм 800...
Въпроса е дали наистина ми е той проблема...щото вече взех да се обърквам....преди ми излизаха по 3 грешки,след последното почистване ми излиза само P 0404  ...хммм

ivchotr

Компът ще се адаптира след някое време. Стойностите на това съпротивление изглеждат добре. За сравнение, ако въобще може да става въпрос за такова, защото нямам идея какъв материал е използван в клапана, намотките в статора на генератора на мотоциклет дават съпротивление около 5 - 6 ома. А си е доста жица там.

Ozzie

Преди няколко дни гледах VALEO в AUTODOC за 300 лв., но беше на някакво намаление. Иначе 330-340 лв.
@viv4o
Ако ти се чете, моля
https://offroad-bulgaria.com/forum/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B8/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8/224861-egr-ford-connect-2008

Това което казва автора на въпросната тема
ЦитатВсичко писано за ЕГР касае модела който е като малка печка и е част от всмукателния колектор, след всички мои тестове и експерименти с ЕГР, установих че като цяло ЕГР за кънект, фокус, ц макс и т.н са еднакви. В зависимост от конете, датчика за тротъл позишън има различно съпротивление, но той рядко дефектира.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

viv4o

ок,мерси ще погледна

viv4o

Сагата продължава...последните замервания дава P0404 и P1412...ще слагам нов ЕГР..Валео...дават го оригинална част...пък де да видим..

viv4o

Сега следващия въпрос е,трябва ли новия ЕГР да се обучава или се монтира и това е???Доста мнения чух...и естествено различни....

Ozzie

Според мен не пречи да му се пусне нулиране и адаптация, преди да се стартира двигателя.
Но тепърва ми предстои да го сменям.

viv4o

Хммм..тази грешка незман как да я разбирам-P0404-рециркулация отработени газове извън зададения обхват.Дали защото съм го обучил или просто е дефектен ЕГР-а ??Или си мисля да го монтирам без да го обучавам и ако има грешки тогава?

Ozzie

При стария или при новия клапан се появява?

viv4o

С този с който съм сега....Хюко-то,днес поръчах Валео.А оригинално на форда беше Валео,и днес в магазина ми казаха че го продават за оригинална част...

Ozzie

Като ще го сменяш, за какво изобщо се косиш за тази грешка?
Като дойде новия, монтирай, изчисти всички грешки и т.н.

viv4o

Защото Хюко-то изкара 4 месеца.Да не стане некоя грешка и с новия..че през 4 месеца да се сменя не е много приятно.Но немога да намера истинска информация някъде

viv4o

Tакааа,днес пристигна новия ЕГР-Валео,замерих съпротивлението и на него,дава 3,8.(на стария егр валео дава 3,7)Интересно утре като сваля Хюкото колко ще даде,Новият е в затворено положение...демек маи трябва да му се даде настройка..хммм

viv4o

Ето още новини,свалих Хюкото замерих съпротивлението дава 4.1,а на Валеото е 3,7-3,8.Дано да е бил това проблема...

Alexi

не е това проблема ,но искам да го установиш сам :)

viv4o

Хахах повече идеи немам ..изчерпах се :'(...но ще видим засега няма ядове Но и да..този е оригинал...май тук ще е разковничето 8)

viv4o

За сега всичко е тип топ  (clap) (clap) (clap)

Ozzie

т.е. си с нов, Valeo?
Ти ли го сменя или в сервиз?

viv4o

Да,нов валео,той е и за първоначално вграждане в колата.А сервизите ги зачеркнах,купих си и диагностика,и всичко си направих сам (party)