Fiesta 1.25 16v 1997г. Несигурен първи старт

Започната от Росен, 18 Ноември 2019 20:22:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Росен

Здравейте колеги, от скоро се сдобихме с фиеста 1.25 16v автомат :D. С настъпващите студени сутрини, забелязах че колата пали и понякога веднага изгасва. После пали пак веднага и около 1,2минути пръпние :))въобще не реагира при подаване на газ и т.н. Общо взето не работи добре, след като поработи въпросните 3,4минути няма никакви грижи. Всичко това се появи като почна да застудяване. Въпроса ми е, от къде да почна? Мислех кабели и свещи първо, обаче пък си мисля ако бяха те, нямаше ли да го прави постоянно. Ще е добре някой по запознат да даде някакви насоки, за да не сменя наред.

ivchotr

При студен старт компът би трябвало да повиши оборотите докато не позагрее малко двигателят. За да не го прави, е възможно да получава информация, че двигателят е загрял, без това да е вярно, и съответно да ги намалява. Което пък води до тези нестабилни обороти и гаснене. Ако съм прав, най-вероятно датчикът за температурата на двигателя е сдал багажа или връзката с него е аут. А пък може и да не съм прав.

Росен

Сега се качих да покарам малко колата, и забелязах че припуква нещо към 4хиляди оборота и не мога да мина повече от 4к оборота???Това се случва на място, пробвах и на директна и на неутрална разлика няма.

ivchotr

Росен

ivchotr

Не е лошо да провериш състоянието на датчика на коляновия вал и какво налягане прави бензиновата помпа. В смисъл какво налягане стига до двигателя. Някакъв чек не свети ли по таблото? Ако имаш възможност пробвай да прочетеш дали е записала грешки. Ще стане по-лесно.

Росен

Абсолютно нищо не свети, ще я карам на сервиз.

Росен

Почистиха инжекциона и колата се оправи. Между другото търся задно гърне, някой ако има за продаване ;D

ivchotr

Поне сервизи за гърнета има колкото искаш.