Чукане при смяна скоростните предавки на место

Започната от ivopolr, 15 Ноември 2019 11:00:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopolr

Здравейте колеги, наскоро седнах в кола като моята /от подписа/ сачо , че произведена през 2010г. Понеже имах база за сравнение ми направи впечатление, че при изключен двитагел, натиснат съединител /без да го отпускам/ и изреждане на всички предевки на скоростната кутия, при всяка смяна на моята кола се чува едно "чък" откъм скоростната кутия. При по-новата кола този шум го няма. Та кокво би могло да придизвиква тези звуци? Иначе и на двете коли лоста си влиза без затруднение.

ADiDimitrov

ivchotr

Провери на първо време дали в скоростната кутия на твоята има масло. Зъбните колела в кутиите се износват с увеличаване на пробега, фиксаторите и те, синхронизаторите също. Ако кутията не вие в движение, зъбните колела би трябвало да са наред. Ако при смяна на предавките не се чуват необичайни звуци, различни от това "чък", вероятно и синхронизаторите са наред. Та остават фиксаторите на вилките. Или нещо друго, дето не ми идва на ум.

Alexi

този шум може да идва и от лостовата система ,а може и да има разлика в самите кутии ( не съм се зачитал дали с фейса не пускат нова кутия )

Ozzie

Цитат на: ADiDimitrov в 15 Ноември 2019 11:37:31Разбит маховик
Това, при двигател който не работи, няма как да се установи, още повече че и педала на съединителя е натиснат, т.е. СК е "отделена" от двигателя и маховика.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivopolr

Маслото смених с такова по спецификации, педи година, че и ревитализант сложих. Маховика със съединителя смених преди два месеца. И преди смените и след това този шум го има, просто сега имах база за срванение. И двете кутии са МТХ75.

ADiDimitrov

Цитат на: Ozzie в 15 Ноември 2019 12:30:27
Това, при двигател който не работи, няма как да се установи, още повече че и педала на съединителя е натиснат, т.е. СК е "отделена" от двигателя и маховика.
пропуснах да видя "изключен двигател" моя грешка!