Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

exclusiveremix

При мен 300 грама.Самия комп показва по-малка.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Mondeicho

При мен на дълго бордовия дава 100 мл разлика, а в града около 300-400. Явно алгоритъма му е такъв.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

sstefan

Цитат на: Mondeicho в 09 Януари 2019 15:57:33
При мен на дълго бордовия дава 100 мл разлика, а в града около 300-400. Явно алгоритъма му е такъв.

Колега излагате се,на 50/60 литра резервоар как точно хванахте разликата. Да е аквариум с калибровка на вместимост и наливат пред теб съм съгласен.И как точно разбирате колко литра са ви сипали реално,а не по брояч. Май имате много свободно време и си чешите пръстите...

ПС: По между другото отговарям и за една ведомствена нафтостанция с оборот м/у 280-295 хил. литра месечно,и винаги сме на плюс,съгласно БДС без да ощетяваме ползващите[+/- 5% на 20 литра е заложено по нормативна уребда]
Какви алогоритми,какви 5 лв... забавлявате ме с такива постове (rofl)

ivchotr

Цитат на: sstefan в 09 Януари 2019 16:14:11
Колега излагате се...

Чукча писател, чукча не читател (hammer)

Чете бе, колега, четете!
Човекът е написал, че
Цитат на: Mondeicho в 09 Януари 2019 15:57:33

Къде видя сметки за резервоари и нафтостанции? Или просто реши да покажеш какъв професионалист си? Май ти се излагаш :D

Mondeicho

Цитат на: sstefan в 09 Януари 2019 16:14:11
Колега излагате се,на 50/60 литра резервоар как точно хванахте разликата...

Колега, интересно ти как изчисляваш разхода на един автомобил?
Ние невежите си нямаме и на идея очевадно, затова би ли могъл да ни просветлиш?
Или от презумпцията, че на всяка бензиностанция сипват различно количество няма смисъл да смятаме?
Аз споделям опит, базиран на зарежданията ми пълно-пълно на една и съща бензиностанция и колонка и отчитайки показанията на бордовия компютър. Мисля си, че след като неколкократно съм констатирал едно и също нещо все пак има някакъв реален резултат...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

sstefan

@ ivchotr: Чичко защо излишно подскачаш? Не е нужно да адвокатстваш на колегата/от солидарност или от мъжки симпатии-аз против мъжката любов нямам против,стига да не е около моя кръгозор/
Предвид явно възраста ти,не си забелязал в коя тема сме-простено ти е.
Относно професионализъм-пак си се объркал,не изтъквам нищо просто обосновка да не съм голословен.
Споделяй си опита с Москвичи и Жигули,ама 2019 дали някой го интересува твоето минало.
Много време ти отделих май,ама каквото повикало...
Относно излагането-тук интелигентните хора ще преценят при кого е.
ПС: Гледам с колегата сте в надпревара по брой мнения-с пожелания да ги утроите тази година!
Айде и много здраве...

sstefan

@ Modeicho: и към теб 5 стинки по темата...
Относно невежеството и просветлението нека да не съм аз човека който да помага-не'ам нерви.
И ти ми подскачаш с някакви сухи аргументи. Щом мислиш че твойта "златна колонка" е най-точна-евала. Наивноста не е порок. Далеч съм от мисълта че навсякъде ни праскат в горивото,все пак има много повече контрол. Просто сметки с такива данни е смешно да са аргумент.
Много се палиш-бързо ще угаснеш.
Айде със здраве,и да не се расърдиш сега.

ivchotr

Стефчо, мамин сладък... За теб може и да съм чичко, а може и да съм татко. Знае ли човек?
Та да ти кажа, че наистина съм карал коли, които сигурно не си виждал и на картинка. Ама сега и аз като колегата карам кола с бордкомп. Та имам същите наблюдения като неговите. За твое сведение хората са измислили бордкомпа така, че и 10 л да има в резервоара, пак ще отчете среден разход без да го е грижа коя колонка, на коя бензиностанция, какво количество гориво пуска и за колко го отчита, камо ли пък кой Стефчо работи там.
Та е по-лесно да си признаеш, че не си вдянал първия път какво е казал човекът, вместо да се правиш на интересен. Колкото до мъжката любов... прочети пак първия ред.

П.П. Темата е "Разход на гориво".

ADiDimitrov

Яснооо и в този форум като всички останали това е най яката тема за мерене на чушки!!!  Само дето всеки се надява неговата чушка да е най - малка ????????! Аз пък да ви кажа от известно време фордакиса взе да връща гориво! И сега съм в дилема дали да не отворя бензиноколонка в мазата!!  8)

exclusiveremix

Стига лъга...всички знаем,че ти пълниш газовите бутилки на комшиите ти в мазата  (rofl)

Soura

(tooth)темата стана мазало. Все пак да ви осведомя че моя фикус от 12-14 ми даде около 10.5 за около 200 км градско ама с доста каране по цариградско. Та чушката ми се смали малко :(

ivchotr

Цитат на: Soura в 12 Януари 2019 22:50:15
(tooth)темата стана мазало. Все пак да ви осведомя че моя фикус от 12-14 ми даде около 10.5 за около 200 км градско ама с доста каране по цариградско. Та чушката ми се смали малко :(

По колонка или по бордкомп (tooth)

Alexi

е ти не си ли на газ .. то колко да гори зимата 6 ли

Soura

На газ съм да. По-принцип не карам по Цариградско и околовръстното инразхода ми е по колонка е към 13. Напоследък карам повече по цариградско и разхода падна. Хваля се и съм доволен :))) инъче засечката я правя като сложа 30 литра газ и зануля. Щом свърши смятам. Май по-точен метод няма.

Ilian Petrov

Е то какво излиза, че 1.6 и 2.0 имат почти еднакъв разход. И при мен на "смесено" градско, с минаване и по Цариградско, ми дава около 10/100 газ.

Alexi

съвсем нормално след като извършват една и съща работа - движат едно и също купе по подобни маршрути с подобна скорост .. с новите данъчни ставки е напълно безсмислено вече да имаш 1.6

Pyrhel

Близки са, но напълно безсмислено не е, защото малко по малко се събират - разликата в новите ГО, разликата в данъка, "почти еднакъв разход" не е "еднакъв разход" и накрая на годишна база след 20к км има разлика. А дали си струват тези няколко стотин лв, вече е въпрос на личен избор. Моят съм го казвал неколкократно - не виждам смисъл да давам пари, ако не използвам нещо или ако по-евтиното/икономичното ми върши абсолютно същата работа.

Да не съм изцяло офтопик: при мен в студеното време, в задръстването и на р-ние от 6км ми дава доста висок разход заради парното на фона на летния: 7.0-7.2/100. Изляза ли на околовръстното/цариградско пада на 5-5.5/100 по колонка.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ilian Petrov

Еее, а къде остава удоволствието от шофирането :)  За мен разликата във финансово отношение е пренебрежимо малка, а разликата в динамиката особено на извънградско, изобщо не мога да я пренебрегна. Но стига толко, че съм извън темата...

exclusiveremix

Анатоли чак ме учудваш с този разход ?! За колко км е засичането ти ?
За да не съм офф и аз... и за да има материал за писане... за последните около 2500 км засичани след 20 октомври(след обслужване),със средна скорост 33км/час и мноооогоо градско, по борд ми пише 6.2L /100км. И като говоря много градско... в тея км имам най-много 4 ходенията до Варна и 6 пъти ходене до Нови пазар.Останалото е 4 км до работа.

Pyrhel

И на мен ми се вижда висок, ама това е - ДВГ работи, за да топли.
1400 км само градско с цариградско и околовръстното от време на време. Средно - 6.5 по борд за тези км, иначе горе са реалните в зависимост от пълен запек или нормален трафик.
Утре сутрин ще видя колко е средната скорост и ще пиша.

Едит: 28 км/ч за тези 1400км
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

В последно време съм между 9.5 и 11 на 100 градско, с подобаващо задръстване по кварталните булеварди. Това по бордкомп. 2/3 от маршрута съм на газ.

S2N1

ST 250, 2к километра само градско и само 100 октана, м/у 13-15.

Ilian Petrov

Маршрут София-Берковица-София, през Петрохан. Пълно-пълно на една и съща колонка - точно 8/100 газ.

Snuupy

Значи, колеги, жив да не бях...Зареждане пълно-пълно:
2.2TDCI на MK3 комби, градско, като карам до 2К оборота, на места къде изпреваря и малко отпуша кюнците....

6.7/100 градско...

Тая кола ме шашна. ПО едно време я караш на къси разстояния 3км в посока, зимата, разхода беше 9,10/100....
Зимата на малко по-дълги разстояния 8-8.5/100
Като си я карах на цялата газ, буквално!

Сега, като почнах да я карам икономично и направо не мога да повярвам тая кола в какви интервали варира при различните стилове на каране....

exclusiveremix

Да ви хвърля отново в размисъл дали Екотата харчат много при правилно шофиране.
Занулих в Шумен,каране на автопилот до Варна със 100,средна скорост 88км\час,среден разход 4.4л/100км.Хванах баш час пик у Варната и след навъртяни около 20 км градско,разхода се качи на 4.8л/100 км .
Мдааа...много харчат .

zloster

Вчера (събота 18-ти май) София-Пловдив - по магистралата 120-140 км/ч, при 2-3 ситуации да е пипана спирачката. После Пловдив-Карлово-подбалканския-София-поддържана скорост +10 км/ч на ограниченията. Общо 360 км. По отчет на борд-компютъра - 5,7 литра на 100 км., 21,76 литра на колонка = 6,05 литра на 100 км.
Ако се кара с 80-90 км/ч, има добър шанс да се доближи до разхода по книжка (5,1 литра/100 км).
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

martiiito

Последните 2к км сутрин в трафика и вечер в трафика, повече от 120 не по пътя между Триер и Люксембург-град, с нормална нафта 4.2/100 км, като средната температура на въздуха е около 13 градуса, което има много голямо значение, и да не забравям, че карам с Мишелин Примаси 4 купени от Примекс Бургас :) ми добре е...
Ще я видя лятото между Триер и София как ще ми изгори... ама проблема ми е разни магистралки дето няма ограничения, като между Щутгарт и Мюнхен дето си ме хапе кучето често и откарвам 100-120 км на темпомат със 160 :) ... те тъй, да затопля кюнеца

exclusiveremix

Повече от перфектен разход имаш.Колко ти е средната скорост по борд и засичал ли си пълно пълно с колко те лъже компа ?

ivchotr

Миналата седмица установих, че в клапана на газовата бутилка няма пълнеж, а пък този на изпарителя не затваря... След подмяната им колата взе да върви повече на газ и да гори по-малко. В.Търново - Котел - Айтос - Бургас - Влас - Бургас - Влас - Бургас (с доста градско) ми даде 7.6 по колонка. Спазвал съм ограниченията. А пък колата си беше натоварена. Доволен съм. По магистралата нямам идея колко е глътнала, че не съм я зареждал още.

martiiito

Цитат на: exclusiveremix в 20 Май 2019 22:22:12
Повече от перфектен разход имаш.Колко ти е средната скорост по борд и засичал ли си пълно пълно с колко те лъже компа ?
То като видиш 4.2, а по книга 3.8 и малко забравяш за пълно-пълно и колкото те лъже компа... да не забравяме, че и нафтата тук е 1.16 на литър. Другата седмица, като пълня ще пиша да кажа дали ме лъже компа, ако не забравя ;)
Поздрави!