Багажник за велосипеди Мондео МК4

Започната от B.Stoilov, 31 Юли 2019 10:58:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

B.Stoilov

Търся да купя багажник за велосипеди за задната врата на Мондеото ми Мк4 Титаниум S хечбек,
на повечето места ми казват, че спойлера на петата врата е проблем за този тип багажници.
До колкото знам, на тавана няма как да се сложат греди.
Някой да е купувал такъв тип багажник за велосипеди за Мондеото си? Или да ме насочи към някоя фирма?

Ozzie

Спойлера не е толкова голям проблем, стига да може куката на колана на багажника да се хване за ръба вратата.
Ц-Макса и той има някакъв "спойлер", возил съм три велосипеда на багажник за 5-та врата от Варна до Калофер.
Като фирма "Ескадра" и ако ти се дават безбожни суми за няколко тръби - THULE.
Колко велосипеда ще превозваш?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

B.Stoilov

Искам да имам възможност за 2 велосипеда.
Оказа се, че мога да сложа напречни греди на тавана на Мондеото и от там вече да взема 2 стойки за колела.
Цялата схема ще ми струва:
Напречни греди - 436лв. оригинални за Мондеото от Ford
Стойки за велосипеди за релсите - 2х 131лв., отново оригинални

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Dundee

Вземи греди и стойки за тавана. Стойката за багажника застава по много неприятен начин на хечбека. Колелото стърчи високо и действа като платно на кораб, но наобратно. Бучи жестоко, вятърът се мъчи да изтръгне или колелото, или да стойката. Карането над 90-100 в такава конфигурация е мъчение.
На тавана колелетата са много по-стабилни. Стоят здраво и при 140-150 км/ч.

https://photos.app.goo.gl/kM96FYqRjFtjjtj77