Неравномерно износване на накладки!

Започната от Alexander, 03 Февруари 2012 20:14:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tropper

Към 1-вия въпрос на Александър:
Следващия път на ГТП гледай внимателно показанията на машината докато натискаш спирачка на предните. Вероятно лявата задейства първа и усилието й е повече. И при мен е така от доста време, но така и не съм открил защо. Заекът може да се крие в една или повече от следните причини:
1) въздух при апарата на дясното колело
2) задържащи (ръждясали) водачи на апарата
3) задържащо бутало на апарата - да се движи по-трудно от другото предно
4) задръстени маркучи/тръби от помпата към апарата
5) спирачната помпа - ама тогава ще имаш проблем и със задно ляво - на колите без АБС помпата е на кръст - предно дясно е в една камера със задно ляво;

Към въпроса на amplified как се разбира кога са за смяна: Сещаш се че километри няма, щото градско/извънградско както и маниерите на шофиране променят много. Примерно аз с последните предни накладки съм вече 60-70к километра и имат още, а в сервиза са ми казвали че жени сменят на по 15-20к :)
На всяка сезонна смяна на гуми, като ми свалят колелата си оглеждам по колко мм. имат накладките  ;) При теб отзад сигурно са дискове, което те улеснява допълнително, че барабана не се сваля много лесно...
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Backstage

Цитат на: hotblooded в 09 Февруари 2012 07:25:39
Имаш отделна лампа за накладките или са заедно със "ниско ниво на сп. течност"? може датчика на казанчето да се лигави ако е така
Амиии нямам друга лампа бре...само тази е....а нивото на течноста е даже малко над максимума
де да знам и аз кво става....
мисля че тази лампа е само за накладките брат...