Форд Мондео Мк2 - Иван

Започната от Иван Вълков, 21 Септември 2011 18:50:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Светльо

Честито! доста готина е тази екстра  ;D

BIGFORDFAN

Честито и от мен, само не разбрах дали стана само с лостчето, или добавя и реле?

Иван Вълков

Както казваш ти .... ръг и тръг   - без реле явно си го има ;D(thup) Благодаря още веднъж

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

BIGFORDFAN

Сега като ти кажа че и подлакътник съм ти уредил, сигурно ще кажеш и по бира някой път...  (fri)

Иван Вълков

Бирата когато кажеш, подлакътника ще чака че съм много на фалит :(

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Backstage

Ванка браво бе много е гот тва ..днес във София ми се наложи да го пусна на най дългия интервал и точно тва си мислех
"леле ако го нямах тва щях да ръчкам чистачките като пес "  че то нито валеше нито не валеше ...никакво такова  8)

BIGFORDFAN

Прав си Валка, ама пустите Австрийци са песове явно, и подлакътниците им се свидят, а то тия работи са създадени за удобство да го еВа...  ::)

tropper

Супер! Радвам се че е тръгнало от раз :) Нов живот за старото лостче  (fri)

При МК3 има една супер екстра, която открих днес. При МК1 ( и мисля и МК2) я няма. Много е лесна за реализация, но е супер полезна  - когато предните чистачки са включени на пълно или интервал и когато дадеш на задна скорост да паркираш - о чудо! пуска се задната чистачка  ??? Ванка, жалко че си седан и нямаш задна чистачка, иначе вярвам, че щеше да го направиш веднага  :D  (thup)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

Иван Вълков

Т.к. нямам задна чистачка и пръскалка, функцията за задната чистачка е нефункционираща, но когато бутна лоста навътре( задна пръскалка) ми пръскат мойте предните пръскалки бе да се включват чистачките. Това за мен е допълнителна екстра т.к. обичам първо малко повече да окъпя прозореца и тогава да пусна чистачките. Иначе екстрата с задната скорост и едновремнно пускане на чистачката е супер.

К.Методиев

Цитат на: Иван Вълков в 28 Октомври 2012 22:40:45
Т.к. нямам задна чистачка и пръскалка, функцията за задната чистачка е нефункционираща, но когато бутна лоста навътре( задна пръскалка) ми пръскат мойте предните пръскалки бе да се включват чистачките. Това за мен е допълнителна екстра т.к. обичам първо малко повече да окъпя прозореца и тогава да пусна чистачките. Иначе екстрата с задната скорост и едновремнно пускане на чистачката е супер.

И при мен е същата работа, че и моето е седан и имам за задна чистачка, като го бутна навътре само пръскат предните без чистачки, а като натисна за задна чистачка нищо не се случва. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

В кръга на off-topic-a но единствените седани със задна чистачка които съм виждал (и то по една единствена бройка) са FIAT 125P i Пежо 406. И на двете стои като "присадена".... въпреки че си е фабрична

Иван Вълков

Има и Форд Орион на някой бройки, но пак неизглежда добре.

SICKandPROUD

Ванка мондеото е наистина страхотно,поздравявам те за отличната работа по нея.Много ме радва като видя хора които така си ги гледат.Хиляди безавариини километри и те чакам да е покажеш за по кафенце на форума.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

TourneoRS

Цитат на: Иван Вълков в 29 Октомври 2012 08:04:48
Има и Форд Орион на някой бройки, но пак неизглежда добре.

Точно , шуреят ми има в момента един  за части Si със задна чистачка ,дори съм и хвърлил очо , понеже  пръскалката е на самото рамо а не както другите някъде в периферията  :))
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

BIGFORDFAN

Според мен по-полезната екстра ще е да се направи на светофар чистачките да преминават от пост. движение към интервал и след това да си заработват нормално след потегляне, за мен това е супер удобно, но е само на по-модерните коли.

К.Методиев

Цитат на: BIGFORDFAN в 29 Октомври 2012 22:08:46
Според мен по-полезната екстра ще е да се направи на светофар чистачките да преминават от пост. движение към интервал и след това да си заработват нормално след потегляне, за мен това е супер удобно, но е само на по-модерните коли.

Не виждам защо да е проблем да се направи, малко трябва да се заиграе с VSS сензора, и някаква проста схема да управлява нещата.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tropper

Мда... и аз си го мисля от доста време, ама все не ми се захващаше на старото Мондео, щото в последно време все не бях сигурен до кога ще ме вози :)

Сигнал от VSS и при спряло чистачките работят като на интрервал "6", а при движение се усилват спрямо скоростта на движение. Въртенето на галетата "1-6" да регулира константата на интервала спрямо скоростта  :P

viksata

Цитат на: tropper в 30 Октомври 2012 09:15:20
Мда... и аз си го мисля от доста време, ама все не ми се захващаше на старото Мондео, щото в последно време все не бях сигурен до кога ще ме вози :)

Сигнал от VSS и при спряло чистачките работят като на интрервал "6", а при движение се усилват спрямо скоростта на движение. Въртенето на галетата "1-6" да регулира константата на интервала спрямо скоростта  :P

Това е много хитро ...има ли как да направим една темичка и да го измислим как може да стане ,да не мажем на Ванката темата...:)

П.П. просто ми е интересно как може да стане и имам въпроси да не мажем тук  (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Bobi

Ако Иван пожелае, мога да разделя мненията в отделна тема.

SICKandPROUD

Днес имах удоволствието да се повозя в на Ванката каляската...
наистина страхотна кола,много гледана и много върви  (race)

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Иван Вълков

Благодарение на BigFordFen (Марто), колата е с още една съществена екстра - подлакътник

Благодаря също на Тео( pantata) че ми го докара от София.

К.Методиев

Честито, добре седи на салона сивия ми подлакътник. :)

Иван Вълков

Аз мислех че е от "донора". Иначе се върза идеялно със салона, само трябва да коригирам маншона на ръчната и цвета на конзолата че е тъмно сив металик но това е лесна работа.

Благодаря на всички замесени ;)

BIGFORDFAN

Браво Ванка, дано ти е удобен, че аз без подлакътник вече не мога...

П.С. цялата конзола е от донора, но той е с кожен салон и колегата DidiBao помогна с непотребен плюшен капак, тъй като и той си направи кожен салона.

tropper

Хмм... значи капака от мойто бившето  :D :D
Честито Ванка!

Иван Вълков

У мен има частица от голяма част от форума. Всеки път като се подпра и се сещам за форума и колко приятели сме се събрали готови да помогнат! За мен е голяма чест предвид че на днешно време едно Здравей не ти казват по пътя камо ли услуга да ти свършат.

emkata

Айде браво и от мен. (thup) Добре е станало.

Иван Вълков

ДА ъпнем малко заспалата тема...от известно време започнах все по осезаемо да си чувам турбото съпроводено с загуба на "вятър". След обстоен преглед бе установено пропуск от входа на интерколера - там връзката е директно с турбото като има два О-пръстена за уплътнения 38 х 5,4. Преди около 3 години бях намерил въпросните уплътнения съвсем случайно в магазин за ССМ-та на скромната цена от 1 лев за брой - та сега пак бяха по толкова  ^-^ .

Иван Вълков

Използвах вчера топлият гараж в Харманли, за да си сменя предните накладки. Използвам случая да благодаря на Тошко(trooper) за накладките. Старите с учудване видях че са Motorcraft.