Ford c-max 1.6tdci или Ford Fussion 1.4/1.6tdci

Започната от Nikolai, 14 Май 2018 18:51:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nikolai

Здравейте.
Интересуваме кое има по-хубава возия и качество на материала в интериора.
Годно за редовно каране(най-вече градско),извънградсско 80-90км
Носещо на товар като обем повече ,когато се наложи.Чат-пат да става за черни пътища(за риба,на село..)
Икономичността ме интересува също,практичността,неудобство при каране(дрънкане и т.н)
евтини що-годе материали и болни места

Alexi

c-max е далеч по хубав автомобил

Nikolai

Като гледа човек от вътре си изглежда и по класно като че ли :'(
А толкова мe екефи фюжъна па му искат повече пара от на c-max,защо така?

dragozow

Аз имам C-max 2009 година и Fiesta 2004 година, на чиято база е Fusion. Нищо общо нямат като коли, освен някои дреболии в едната, които напомнят на другата.

ivopolr

И аз предпочитам С-Мах пред  Fussion, но ако ги продава един и същ търговец вероятно си има причина да иска повече пари за Fussion.  :-[

Nikolai

Ама като чета за фюжъна.
Пишат в статиите за дребни ел.проблеми по инсталацията,за моторите пише че са много икономични 1.4 особено,но 1.6 пише наистина дърпал по енергично.Качеството на материали се вижда,че е слабо изпълнение.
За макса бяха изредени редица проблеми но за началото на производството мисля.Тъй че ,ако е макс от 2006 нататък,ако е фюжън,също.
Гадното е е че няма фейслифт на 1.6tdci при макса
На колегата с макса,колко му гори спокойно каране градско и извънградско,градското къде е ?
Вижда ми че е нисичка макса,та дали опира на черен път...?
Чудя се като са съвсем различни по качество,защо моделите на фюжъна от 2006 нататък са почти едни и същи с на ц-макса
::) ::)

Nikolai

ААА видях го.То за да имат разлика двата модела,C-maksa трябва да е ghia или titanium,дефакт 7-10 бона
:D
Инак оборудването е що-годе същото

Nikolai

Ами ако добавим в сравнението Форд фокус първа генерация(1999-2005) фейслифт дизел 75-90к.с?

Alexi

ми може и Ескорт 3 да добавим ако искаш ,за да стане още по тегаво за избор :))

Nikolai

Четворките на ескорт по ми харесват (rofl)Общо взето това,което разбрах е че не са особено проблемни автомобили.Имат различна возия,нисък разход,като градския разход излиза по-висок от това което го има като данни от производителя.
Евтина поддръжка(зависи кое се чупи де.C-max вози по-добре от трите изброени,но ме кефят смао по-наконтените версии,а те са доста скъпички.Първа генерация на фокус са много готини,много карани и не са скъпи,но чувам че някой хора се оплакват от скърцащи пластмаси,което се опитвам да избягвам.А фюжъна най-ме кефи,че е проходим,има и той нисък разход и той е сравнително безпроблемен.Четох някъде че началните му години не са толкова добри.Появява ли се ръжди,но след 2005 било оправено това.Било много шумно вътре в купето,дано не е чак толкова страшно,евтини пластмаси и те уж май подрънквали,незначителни проблеми по инсталацията като прекъсващи стопове.Само къде са доста скъпичики след фейслифта,че и някой де не са от него.Не знам дали е заради малък проход или са наистина много надеждни,идея си нямам.

Nikolai

Често ли се случва заминаването на дюзите?

exclusiveremix

Случва се ...на има няма 2 седмици и си за смяна на дюзи.След това караш,караш и бааам нови 500 лв за дюзичка  (rofl)

Момче дотук гледах да не ти пиша по темите,ама вече се чудиш ти самия какво искаш.Вземи седни и прочети малко по форума.Информация има бол и за фиеста/фюжън и за фокус/ц макс.Вземи отиди до някоя автокъща и пробвай колата.Темата ти с окачването даже няма да я коментирам...ако искаш меко возене,купи си мерцедес,мисля че ще си доволен.А ако ги нямаш на момента парите и не планираш в най-скоро време да закупуваш кола,въобще недей да мислиш,коментираш и създаваш теми.След има няма и друг месец,като нищо може да се прехвърлиш и към друга марка.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Nikolai

Цитат на: exclusiveremix в 22 Май 2018 17:21:16
Случва се ...на има няма 2 седмици и си за смяна на дюзи.След това караш,караш и бааам нови 500 лв за дюзичка  (rofl)

Момче дотук гледах да не ти пиша по темите,ама вече се чудиш ти самия какво искаш.Вземи седни и прочети малко по форума.Информация има бол и за фиеста/фюжън и за фокус/ц макс.Вземи отиди до някоя автокъща и пробвай колата.Темата ти с окачването даже няма да я коментирам...ако искаш меко возене,купи си мерцедес,мисля че ще си доволен.А ако ги нямаш на момента парите и не планираш в най-скоро време да закупуваш кола,въобще недей да мислиш,коментираш и създаваш теми.След има няма и друг месец,като нищо може да се прехвърлиш и към друга марка.

Ех и ти си прав да му се невиди (tooth)
Ок.Като му настъпи времто пак ще питам.Пък проблема с дюзите ми е решаващ.Затова питам

Alexi

Сега ,ако не можеш да отделиш едни 600-1000лв за ремонт ,то съвременните дизели не са за тебе :) взимай нещо бензиново ,слагай газчица и така .. отделно ,комън дейл под 6-7к лв в тоя клас не бих загледал - няма как да е читав т.е. даването на още поне 1000-1500 лв да се стегне ще е задължително

Nikolai

Цитат на: Alexi в 22 Май 2018 18:26:53
Сега ,ако не можеш да отделиш едни 600-1000лв за ремонт ,то съвременните дизели не са за тебе :) взимай нещо бензиново ,слагай газчица и така .. отделно ,комън дейл под 6-7к лв в тоя клас не бих загледал - няма как да е читав т.е. даването на още поне 1000-1500 лв да се стегне ще е задължително

Благодаря.Ще го обмисля