Вода при свещите

Започната от tktenev, 18 Януари 2018 13:29:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tktenev

Колеги , колата ми (фокус 1.6 ti- vct 85 kw 2008 г.) събира вода при запалителните свещи , най-много при първи цилиндър . Мотора работи добре , кабелите на свещите са добре.Откъде се появява тази вода идея си нямам. Някой ако знае моля да помага .

hormos

И при мен имаше подобен проблем, предимно вода в 1 и по малко след него цилиндър. Оказа се, че е от пръскалката за предното стъкло. Пада се точно над 1ви цилиндър и пропуска по малко вода след дъжд или автомивка. Силиконирах и двете пръскалки и сега времето ще покаже
След 2 измивания няма да сега нищо.

hormos

Пропуснах да спомена че съм с Фокус 2 2008 година

ADiDimitrov

Проблема ти е от оплътнителите на пръскалките за предното стъкло! Опечени са и пропускат вода. Силиконирай смело и ще спре да тече от там.

Y_focus_S

Moмчета спестихте ми много нерви и пари. Фокуса ми започна да работи на три цилиндъра. Стресирах се като видях течност около първата и втората свещ. Благодарение на полезната тема и няколкото човека които казват на автора че е от дюзата за чистачките. С една спринцовка извадих поне 30мл вода от мястот със свещите. Запалих я да загрее на поне 70 градуса (с много тресене) . После загасих и махнах кабелите, да има от къде да се доизпари водата докато изстива. И така още два пъти. Колата се оправи. Последвах съвета и със силикон изолирах от вътрешната страна. Дори след автомивка и високото налягане не минава вода. Реших си проблема благодарение на форума. Благодаря! 

saggy

Надявам се последният писал в темата да види въпросът?
Имаш ли от вътрешната страна на предния капак някаква изолационна кора, която да не позволява директно вода да потече по двигателя? И с какъв силикон уплътни около пръскалката?

hormos

Аз лично нямам кора под капака. Силиконирах с обикновен санитарен силикон, вече 3 години няма проблеми, надявам се и занапред да е така.

saggy

Благодаря за информацията!