Ресурс на оригинална водна помпа?

Започната от To4kata, 25 Октомври 2017 09:35:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Колеги, някой има ли представа приблизително какъв е русурса на оринално вградената водна помпа. Приблизително разбира се, от опит.
Моята е на 185 000, работи без проблем до сега, но наближава време за смяна на ангренажа и се чудя да я сменям ли и нея.
Задавам този въпрос, защото на колега от форума със същия двигател с вариаторите /колата от подписа/ от Мото Пфое при смяната на ремъка му бяха отговорили, чи Форд няма предписание за смяна, освен ако не тече и съответно не я сменили /на приблизително същите км/. От друга страна едва ли е вечна и ако протече на път след 10-20 000 ще трябва по спешност да се сменя, барабар с ангренажа. На този мотор с вариаторите обаче не всеки може да направи ремонта като хората, камо ли по спешност нейде из страната.
И понеже не слагам оригинални ремъци и сменям на 60 000 се зачудих оригиналната помпа може ли да ги добута или да я свялам сега?
Подозирам, че ще се наложи смяна и тогава изниква въпроса пък каква марка помпа да пазарувам - долц, салери ...

Pyrhel

Най-скъпата помпа без отстъпка, която видях е SKF - 123лв. С отстъпка няма да е осезаема разликата дали с или без нея ще е влизането в сервиза.
Попринцип правилото е ангренажен ремък + помпа, обаче мен от части, които не са за първоначално вграждане ("оригиналните" части не са същите като за първоначалното) ме е страх и по-вероятно бих оставил оригиналната ако няма някакви видими причини за смяна. На Ситроена не смених водната помпа при първата смяна на ангренажа и на втората (около 210к) беше почнала да просълзява и чак тогава я смених.

Ако протече водната защо ще сменяш ангренажа, ако км не са наближили? За жалост труда като пари ще е като за смяна на ангренаж.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

To4kata

Ако не я сменя сега при смяната на ангр. ремък, следващата смяна на ремъка ще е около 250 000 км.
Ако помпата протече по-рано ще трябва да се демонтира ангренажа, за да се смени. Така че ще се плаща двойно.
Нямам идея ако протече колко драматично е положението, ако се наложи неотложен ремонт някъде по провинцията, кой ще го сменя? За този двигател с вариаторите не на всеки мога да имам доверие. В София един от добрите форд механици отказва да пипа там този мотор.

Между другото разрових се в руски форуми и там имаше случаи на ориганално вградени помпи (не на форд обаче), изкарали без проблем 250-300 000. Та исках да видя колеги с повече км зад гърба си какво мислят по въпроса.
Натъкнах се и на доста случаи с нови афтермаркет помпи Hepu, протекли на 40 000. Та така ....

sstefan

Ако не я сменя сега при смяната на ангр. ремък, следващата смяна на ремъка ще е около 250 000 км.
Ако помпата протече по-рано ще трябва да се демонтира ангренажа, за да се смени. Така че ще се плаща двойно.
Нямам идея ако протече колко драматично е положението, ако се наложи неотложен ремонт някъде по провинцията, кой ще го сменя? За този двигател с вариаторите не на всеки мога да имам доверие. В София един от добрите форд механици отказва да пипа там този мотор.

Ти направо зададе отговора.Защо искаш да си Ганьо? Твойто е сърби-боли-драго ми е.То и ангренажен комплект може да не сменяш.Карай така,после ще четем за мъката....Колко пари да е тази помпа бре?....100-150 лв да е.

ПС:На мойто Мондео му дават в МП 200 хил. или 10 г.Смених всичко+водна помпа още на 130 хил.-че не знам телефона на Неволята.

yumyum

На 185к км и аз смених ангренажа с водната помпа която си беше наред тогава но на мой приятел със 1.6 тдци 90 коня като сменяхме ангренажа на 210к км помпата беше леш.

To4kata

Цитат на: sstefan в 26 Октомври 2017 09:39:11

Ти направо зададе отговора.Защо искаш да си Ганьо? Твойто е сърби-боли-драго ми е.То и ангренажен комплект може да не сменяш.Карай така,после ще четем за мъката....Колко пари да е тази помпа бре?....100-150 лв да е.

ПС:На мойто Мондео му дават в МП 200 хил. или 10 г.Смених всичко+водна помпа още на 130 хил.-че не знам телефона на Неволята.

Питам защото на колега, който отива в Мото Пфое за смяна на ангр. ремък по предписание /160 000/, на същия въпрос официалния сервиз отговаря, че няма такова сервизно изискване и съответно не я сменят. Затова реших, че вероятно ресурса им е голям. А 100-150 лв като ги дабавиш към останалите 400-500 лв си става сериозна цифра, хеле пък за 12 г. кола, която, я карам още година-две, я не.