Начин на мислене на хората по форумите.

Започната от Svetoslav_92, 12 Ноември 2017 01:36:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Svetoslav_92

Здравейте. Свободно,точно и ясно ще изкажа мнението си на това,което се насъбра напоследък при мен с тези форуми.
Направило ми е впечатление,че дори нещо хубаво,иновативно нещо да се каже веднага ще се яви някой да го опонира с реч,която има частица истина,но само колкото да заблуди четящия.
Няма да казвам в кой форум(не е този),но ми направи впечатление също има някаква игра на определени хора,които когато поискаш помощ за даден проблем и начин за неговото разрешаване, се явяват няколко човека,които ще ти кажат,че положението е безнадеждно или адски скъпо ще ти излезе или че той е бил на същото положение като теб и му се е случило това,което най-те притеснява.
Веднага след неговия коментар се явява коментар на МАЙСТОР, които знае как скъпо да оправи проблема. За мен това си е хайка.
Форумите са си за успокоение на ситуацията дори и да излезе нещо скъпо или трудно за постигане да има позитивна страна.
Пълно е и с демотиватори,които не са част от хайката ами те са просто като овцете. "Евтиното е за изхвърляне,скъпото е най-доброто."
Тая фраза не мисля,че един истински майстор би следвал.
Днес бях,чел за така нареченото измиване на двигателя с вода. То включва вкарване на вода (мъгла) във карбуратор/инжекция при загрята кола и на 2500 оборота. Идеята е нагара да падне от мини-експлозиите,които се получават и е стар метод, които работи. Тъкмо се навия да изпробвам метода от хубавите коментари,че пробвали и има ефект и бам някой казва ще си изкривиш буталата,ще заминат сегментите щом си голям майстор и т.н. Друг казва аз направих така и бях за основен ремонт. Това ти секва кефа,че има решение на проблема! Е, рискувах днес и познайте.. Колата заработи по-добре и чукането на аванса изчезна по баирите.. точно това,което исках.
После проверих в английски форум за това нещо. Коментарите за процедурата почти позитивни до един! Какво излиза за нас българите не знам. Да Ви кажа го сравнявам и ми напомня като ГЕРБ и БСП. Бате Бойко се опита да направи нещо, бам некой се намери да каже,че е лошо качество и се краде(магистрали не ядеме,метрото не струва парите). А иначе БСП нямат нищо постигнато освен фалити на държавата. Мисля,че нещо трябва да се направи да имаме по-голям рейт на разбирателство ние българите и да търсим решение на проблемите конструктивно по тея форуми.

Отново пример..В онзи форум дето не споменавам бях казал,че искам да ми се сменят амортисьорите и шарнири като давам за работа 80 лева (и 20 за реглаж та 100 общо).
Веднага се яви въпросния от хайката или какво е казвайки. Кой ще ти го направи я ти се пробвай да видиш колко е работа.. Бам отново майстор отдолу казващ висока цена.
Отивам до нас при местния автосервиз. Отговора : "80 лева".
Предполагам сега и някой ще ме разкритикува за моя пост или пък не?  :-\

ivchotr

Хм. Наистина има подобни образи из форумите. Ама то нали затова е форум. Думата е гръцка, ако не бъркам и означава нещо от рода на събрание на много хора за решаване на проблеми. Не може да искаш всички да са на едно мнение. Ако търсиш решение на проблема си в един форум, вероятността да сбъркаш е поне 50/50. Не можеш да си сигурен колко от изказващите се са истински специалисти и освен това дали като такива дават истинското решение. Правилно е да търсиш отговорите в няколко форума. Като при лекарите е - един ти казва, че си неизличимо болен от рак, пък то се оказва грип. За което научаваш от друг лекар. Правилото е да потърсиш поне три мнения (в случая форума), за да можеш да получиш превес на някое от решенията.

Сега, по политическата ти задявка :D
Ако се поразровиш из новините за 10 години назад, ще видиш, че преди 10 години изграждането на 1 км магистрален път е струвало 1 000 000 лв. Сега, 10 години по-късно обявяват цена от 8 до 10 000 000 лв. Кое е поскъпнало толкова, като се има предвид, че материалите са на същата цена, горивата също, че може и да са малко по-евтини и т.н.? Изводът си направи самичък. А пък за новите отсечки съм придобил впечатлението, че ги асфалтират с квадратни валяци. Макар и прясно асфалтирани, пътищата тресат. Защо ли? Ами защото явно икономисват от подложките. А пък така печалбата се увеличава. Като да слагаш повече вода в прясното мляко, сещаш ли се?

Svetoslav_92

Иво, че се краде се краде ама не толкова колкото го изкарват някои хора.
Относно разликата в парите обаче виждаш миналата година краве маслото 3 лева сега 6. Инфлация има при абсолютно всичко включително и асфалта камо ли преди 10г.
Отделно тея са евро пари дето се прави всичко и не са от нашия джоб,а от я немския я френския и колкото и да се крадне не се крадне от моя или твоя джоб. Ще стане лошо,ако се отделиме от евросъюза щото всичките тея пари ще си ги искат обратно,но не ми се вярва някога да се случи това.
Също така Бойко само урежда парите,а после циганите по магистралите или по-точно техните мениджъри и технически ръководители и там още накачурените по веригата ги крадат. Колкото и да ги уволняват винаги се появяват нови тарикати.

Mondeicho

За съжаление във форумите влизат и пишат всякакви хора. Няма как да ги сортираш предварително или пък да попречиш на някого да си изрази мнението, с което ти не си съгласен. Когато се случи това подминаваш и не влизаш в безмислени спорове или пък става лютеница!
Колкото до това, каква е цената на даден ремонт или част нещата са много относителни защото някой казва цени с отстъпки, някой ползва сервиз на познат с намалени цени и т.н.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

Цитат на: Svetoslav_92 в 12 Ноември 2017 13:33:58
Иво, че се краде се краде ама не толкова колкото го изкарват някои хора...

Повече е, повярвай ми. По едно време ни бяха врътнали кранчето и си финансирахме строежите с пари от бюджета. Що мислиш постоянно теглят заеми? Не знам дали си спомняш как преди няколко години служебното правителство на Орешарски се опита да тегли един милиард за някакви спешни разплащания и от ГЕРБ го увикаха до десето коляно. После взеха властта и изтеглиха колко милиарда, помниш ли? Сегашното, пък и предишните им правителства работят по тертипа на бай Тошо от социализъма. Правят каквото си знаят, ама приказват това, което хората искат да чуят.
Между другото, маслото е едно от малкото неща, които поскъпнаха. Има си причина за това в световен мащаб. Както и за цената на яйцата, примерно. Само че при строежа на пътища не се ползват яйца и масло. Материалите и консумативите, които определят цената на пътищата, не са мръднали, че някои цени даже са и надолу.
Между другото, нямам идея дали помниш с кой точно път батя ти Бойко усети как се прави далавера. Сега далаверата се вихри в големи мащаби. Задаваш ли си въпроса защо при толкова народна любов, вождът не се кандидатира за президент? Ако го направи, със сигурност ще спечели. Ама той се натиска да е премиер.

Bivola

Цитат на: Svetoslav_92 в 12 Ноември 2017 13:33:58
Също така Бойко само урежда парите,а после циганите по магистралите или по-точно техните мениджъри и технически ръководители и там още накачурените по веригата ги крадат. Колкото и да ги уволняват винаги се появяват нови тарикати.

Ти това сериозно ли го мислиш?