Проблем с обороти Puma 1.4

Започната от Aetera, 23 Март 2018 09:43:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Aetera

Чудя се от къде да започна.
Колата ми е Ford Puma 1.4 и от известно време започна да ми прави проблем с оборотите.
Както си карам , основно когато съм по надолнище и изключа от скорост оборотите ми се покачват плавно до 4000 и щяха да се покачат още ако не бях изключила от контакт. Не паднаха дори след като на светофара спрях изцяло.
Смених стъпковото моторче с друго, сега започна да прави проблем и с ниските обороти.
Както си стоя на светофара и оборотите си играят от 1000 падат направо на 200/300 чак колата се тресе :)
Бих се радвала ако някой го е решил този проблем и ме посъветва как да се справя.

Само да добавя, преди година имах същия проблем като тогава колата изцяло изключваше в движение.
Два месеца по майстори и лутане , накрая майстора каза, че било от някаква букса която била окислена, със счупено краче и давала лоша връзка.
Също така забелязвам и проблеми с ел-а като цяло. Стъклата ми се вдигат изключително бавно на моменти и двете. На моменти се вдигат без проблем и т.н Уточнявам го защото може и да има връзка. :)

саркоптес

Почисти дросела и провери дали не дърпа въздух-хлабава скоба,счупен маркуч и т.н.

ivchotr

Всички маркучи през които минава въздух трябва да се проверят, в това число и за вакуума. Бавното вдигане на стъклата говори за слаб ток в моторчетата - дали по приинцип заради слабо зареждане в онзи момент или по някаква друга причина, но трябва да се прегледа и ел.инсталацията.
И онзи майстор като е намерил проблем в буксата, не я ли подмени?