Powershift проблем

Започната от aadrian, 29 Юли 2017 18:26:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

aadrian

Здравейте,  собсвеник съм на Форд Мондео 2,0tddi powershift.
От известно време имам проблем с автоматика/ако може да се нарече така/,който не мога да разреша, така че моля за помощ .
Забелязах че оборотите ми играят/пулсират/   в движение, като се променя и работата на мотора. Съответно, като един съвестен гражданин отидох в мото-пфое. Направиха ми диагностика- всичко е наред, няма грешки и ми казаха, че трябва да ми рестартират кутията и да ми качат новия  софтуер. Дотук добре. Казах давайте.  Взех колата и в началото бях впечатлен колко леко превключват скоростите и помислих че проблемът е решен. Но уви. Проблемите тепърва почват. оборотите не само продължават да играят,  ами се получи и едно придърпване в момента когато спреш/ все едно вкарваш на скорост и пускаш съединителя, а тя е автоматик/.  Започнах да чета в нета и разбрах че пулсирането на оборотите ми е от маслото, а то е сменяно както е по книжка.  Съответно накарах ги в сервиза да ми го сменят и нещата се оправиха, но остана придърпването, когато спреш колата. Според тях всичко е наред, но според мен НЕ.  Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да помогне.
Благодаря
Забравих да кажа, колата е на 90000км, закупена от БГ и поддържана са в мото пфое

Alexi

тдди пауършифт няма ,коя година е колата

aadrian

Колата е 2011, duratorq 2.0 tdci

hotblooded

Иди да я ресетнат пак, и пускай колата cars.bg, като не я караш много много.  Тая кутия е скапана по рождение

aadrian

Толкова ли лесно се оправят проблемите?   С продажба?  Благодаря

hotblooded

Цитат на: aadrian в 29 Юли 2017 22:49:10
Толкова ли лесно се оправят проблемите?   С продажба?  Благодаря
Или с няколко хилядарки за ремонт на кутията.

Pyrhel

Според (най-вече чуждите) форуми Powershift-а е проблемна трансмисия, за жалост. Ъпдейтват, сменят масла и съединители, а подобрението е краткотрайно :( По другите държави има искове срещу Форд заради кутиите, а днес излезна и това видео от Австралия (на английски). Иронично е, но дава представа за мащабния проблем.

В МП ли е сменяно маслото - преди няколко дни имаше проблем за грубо превключване и пуснах линкове към публикации и видео каква е процедурата за смяна на маслото - може ако не са запознати да не е нацелено нивото.

До колкото разбрах, пулсирането на оборотите е ставало в движение, на кои предавки (четни/нечетни/всички)?
А придърпване какво значи - напъва, все едно се опитва да тръгне, докато си на спирачка, а като спираш "сеца"?
Виж я на коя скорост спира, ако е на първа, опитай да спреш на втора.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

aadrian

https://www.youtube.com/watch?v=oSJpt7_WsVw
Пулсирането го няма след смяна на маслото,  но придърването се получава веднага след като спреш ( скорост 0км/ч. все едно включва на скорост .  И това се получи след ъпдейта

aadrian

Маслото е сменяно в мото пфое

Pyrhel

Преди няколко дни излезна една статия от Австралийски журналист за проблемите на Powershift, в крайна сметка, се оказват 3 отделни:
1. Теч на масло към сухите съединители и приплъзване
2. Кофти материал на съединителите или недобро охлаждане на самите съединители
3. Лоши спойки в модула за управление на кутията и съответно загуби или забавяне в комуникацията

В статията е написано и как се диагностицира всеки от тях

Alexi

проблема според мен е че кутията няма ревизия т.е. да смениш нещо проблемно с подобрено .. от както си е излязла е все една и съща .. ето ВАГ пооправиха кашкаваления ДСГ вече .. отделно за най малкото нещо сменят цяла кутия ( в английските форуми ,тука МР ще те пратят да пасеш най вероятно ) което за мен означава ,че не е ремонтопригодна

Pyrhel

Ето и един клип по смяна на семерингите и съединителите. Има няколко тънки момента, които явно са доста важни правилната работа на кутията. В клипа е показано и как се прави обучението с IDS-а - също доста специфична и дълга процедура, трябва да се направи точно, за да е наред:

https://www.youtube.com/watch?v=YVJnNPbjjjs

Pyrhel

Още от Австралия с Пауършит проблемите и съда...
https://youtu.be/8CTyRUZjF5Y