Мondeo MK4 2.0 TDCi

Започната от FoMo4, 27 Май 2019 21:14:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FoMo4

Здравейте,

Да представя и моята кола:

Mondeo MK4 2.0 TDCi (96kW) 2007

[attach=1]

Малко по малко ще описвам нещата, които съм направил по колата. А едно от първите неща беше, рециклиране на адаптивните фарове (смених стъклата, боядисах маските в черно и смених изгорелите рефлектори на лупите, с Bi-LED лупи). За съжаление нямам снимки с процеса на разглобяване, преправяне и сглобяване.
[attach=2]
[attach=3]
[attach=4]

А така се вижда с фаровете на тъмно: https://www.youtube.com/watch?v=InUj4T3LULk

Очаквайте продължение  :D

Ilian Petrov

Красавец е, честито! :)

Pyrhel

На спрелите отстрани на тоя път им бипкам и присветвам винаги (rofl)

Видеото от регистратора от снимката ли е?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Браво. Много добре изглежда колата! ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

FoMo4

Благодаря Ви!

Да, дребното пред огледалото е видеорегистратор Xiaomi 70mai. Доволен съм от качеството на картината, дори на тъмно.

Вградих таблет на мястото на панела на CDто (заводското Sony). Тези дни ще пусна подробни снимки. Остана само да подкарам бутоните от волана.

[attach=1]

jo_jo

дай повече инфо, какъв таблет, какъв андроид как го захранваш и тн. Аз преди 5 години мислех да правя нещо такова, даже взех един таблет и easycap, за да вържа камерата, но се отказах заради нестабилните ромове (autodroid и тн)

FoMo4

Таблета е Nexus 7 (2013) с 6.0. Не съм ползвал правени ROMве, само подкарах OTGто, за да мога да вържа USB HUB, на който да се включи easycap, DAC, флашка, arduino или друга периферия. Таблета е без батерия, захранва се постоянно с понижаващ DC/DC адаптор (захранване се взима от постоянния плюс за заводското CD). За събуждането на таблета използвам вградения датчик на Хол, след подаване на контакт. След изключване от контакт, таблета заспива (това се постига с реле, което отнема масата от датчика при контакт и обратното). Звук изкарвам от USB хъба през DAC (digital to analog converter) от който отива в AUXa. Допълнително съм запоил SMA конектор на мястото на вградената GPS антена и съм извел такава външна. Sony-то си работи, просто няма панел. Може да се слуша радио, да се сменят станции, да се пуска диск, единствено няма как да се правят настройки, за които е нужен панела и при смяна на акумулатор, ще трябва да се върне панела, за да се вкара ПИН кода. Системата е изпробвана с години и не съм имал никакви проблеми. 

jo_jo

да, аз това го правих с nexus 2012, аналоговата камера тръгна доста добре с easycap и едно платено приложение, но заради захранването се отказах.