Трудно пали под 0 градуса

Започната от raikkkonen, 27 Февруари 2018 15:36:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

raikkkonen

Здравейте колеги, цяла зима колата пали трудно (винаги с 3 подгрявания) но вчера при -10 въобще не запали.
Знам, че има много подбни теми но правя нова, тъй като от всичко изчетено и изпробвано не постигнах резултат.
Винаги първото палене за деня е проблемно, като запали, излиза бял дим, но щом загрее няма никакви проблеми като забиване, тресене, повишен разход и т.н. (все симптоми от други теми в Пежо и Форд форумите. Белия дим съм го виждал при доста дизели при 1во палене. Потенциалните проблеми :
Свещи - и 4-те ги смених Октомври месец.
Акумулатор - Този, с който палеше до вчера е 70Аh, 640A пусков ток. Вчера се изтощи. Днес го смених със друг 75Аh, 680A пусков и запали при -3, но отново с 3 подгрева и малко зор.
Стартера си върти бързо, особено със сменения акумулатор, не знам дали там може да е проблема.
Релето за подгрев го чувам как цъка на 15тата секунда и 3те пъти и тогава въртя. Проблема е,че спрямо тази схема: http://servcar.ru/images/ford/ff%20fuses%202.jpg
релето за подгрев е F12, а и на мен както и на снимката там ми е празно(без релета и бушони). При други колеги с 2.0 tdci същото ли е? Ако там трябва да има реле, а то липсва кое е това което се чува как цъка.
При температури над 10 градуса, няма проблеми с паленето.
Закачих ОБД-то и не откри грешки.
Ако са Дюзи или Маховик, предполагам че трябва да има симптоми и в движение. В движение колата е перфектна.

Alexi

raikkkonen

Не мога сам да проверя, че са на много криво място. Ще трябва в Сервиза.

ivchotr

Това е важно, защото и да са ти нови свещите, като няма кой да ги захрани, няма и да запали. Служебния ми РАВ 4 вчера така си умря в студа. Оказа се, че две свещи са дали фира и не щя да запали. На щерката печката пък беше стояла два дни и половина в студовете със светещ плафон в багажника и запали от четвърт оборот, който щеше и да е последният, ако не беше запалила (tooth) Обаче двигателят й е чук - свещите, помпата и центровката са о'к.

raikkkonen

Разбрах и релето къде е, и то на трудно достъпно място. Трябва да се сваля долната предпазна кора.