Покупко-продажба на автомобил над 10000лв

Започната от Black Label, 14 Август 2017 08:33:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Black Label

Здравейте. Имам въпрос относно процедурата за покупко-продажба на автомобили между частни лица на стойност над 10 000лв - т.е. над максималния праг за плащане кеш.

Какво се случва ако аз искам да купя такава кола - човека ми дава банкова сметка и аз превеждам парите, но кога? Преводите се обработват 2 дни ако не са в същата банка и ако реши после да се покрие? Или на нотариуса се превеждат? Каква изобщо е процедурата?

Alexi

превеждаш му ги и минавате нотариус ,какви 2 дена .. нали пред него си ги превел по сметката му

Lucy

Задължително си пазиш платежния документ и в основание за превода записваш покупка на Автомобил + регистрационен номер и после ако се покрие, да му мисли :)
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

dtrifonov

А и винаги можеш да наредиш превода през РИНГС. Струва 10-11лв.
И ще ги видиш след най-много час.
Поздрави!

Black Label

Все си мисля, че има далавераджии, които всячески искат да те прецакат. Ако примерно аз продавам колата не бих посмял на доверие да я прехвърля ако не видя пари по сметката. Всякакви варианти има например да е партия с някой в банката да не потвърди превода или после да се канселира транзакция и т.н.

А и тук е България. Какво като пазя платежното... Като съм гризнал дървото кой ще помогне - съд, полиция... Никой. :(

hotblooded

Когато имаш подписано и подпечатано платежно от банката - нищо не губиш.  Има и РИНГС, има и БИСЕРА - по тях преводите излизат за час.  Аз така купих моята от Мото Пфое - към 13 часа пуснах превода, в 15 бяхме при нотариус...

dtrifonov

Само имайте предвид, че

Относно Бисера:
"Преводите по БИСЕРА се обработват 3 пъти на ден, а именно в 10:00 ч., в 13:30 ч. и в 16:00 ч. В тези часове БИСЕРА ще подава заявки за сетълмент."

Относно РИНГС:
"Началото на системния ден на RINGS е 8:00 часа. Системата приема плащания на клиенти на банки до 15:45 часа. До 17:30 ч. се изпълняват междубанкови плащания. Краят на системния ден на RINGS е в 17:30 часа"
Като плащанията по РИНГС са "почти" в реално време.