ГО и каско - къде?

Започната от Бари, 06 Октомври 2017 17:53:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бари

Здравейте!
През изминалата седмица капарирах една Фиеста VII 2008 година 75 к.с. дизел. Предстои ми регистрация другата седмица и съответно въпросите с ГО и каско. Не съм решил в коя компания да ги направя, г/д съм запознат с цените за ГО, но за каско нямам идея. От Монтана съм, но живея в София, ГО задължително ще направя в Монтана, каското може и в София. Търся най-ниска цена за каско, при което няма да ми изплащат с експертна оценка, а колата ще ходи в доверен сервиз и няма да ми се налага да плащам, пък после да чакам да ми възстановяват суми. Не познавам практиките на фирмите и се надявам да попадна на коректна фирма, която не бави, не отказва ремонтиране/изплащане на щетите и като цяло няма да ми създава проблеми.

Моля да препоръки към кои фирми да се ориентирам. В понеделник ще взема няколко оферти, но моля тези от Вас, на които се е налагало да ползват каско поради щети или други причини, да споделят по няколко думи за работата им със застрахователната компания и дали са имали проблеми при изискване на компенсация/ремонт в доверен сервиз и т.н.

Колата има ужулване (вероятно от стълб или нещо такова) на задния десен калник и бронята (2 детайла). Как ще се процедира при каското, ако не ги отстраня, а в последствие имам други щети по същите детайли?

Благодаря на отзовалите се!

Поздрави и хубав уикенд!

Edit: Извинете ме, че темата е в Правни въпроси. Исках да я публикувам в раздел Други.

Pyrhel

Много зависи на колко години си. Предполагам знаеш, че от ГО за теб не зависи почти нищо, затова се търси най-евтината, обикновено. Най-често ако правиш ГО в компанията, където е каското, имаш отстъпка и е най-изгодно. Не знам защо си решил да правиш ГО в Монтана, като цените са едни и същи - гледа се регистрацията, а не населеното място, където я правиш.

Застрахователите не са добрият чичко, гледат да ти го турят - чети много внимателно общите условия и не бъди наивник - не вярвай на думите на брокерите.

За щетите - вписва се колко е наранен детайла и в последствие ако го оправиш се маркира като ремонтиран. Ако имаш щети по него преди да си го оправил се плаща всичко без засегнатото. Например ако е само надраскан - няма да ти платят боя, ако е надран + натиснат, няма да ти платят боя + ремонт.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.