Смяна ангренажна верига фокус 2.0 дуратек

Започната от MAG, 31 Март 2017 21:47:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MAG

На колко км. се сменя ангренажна верига. Трябва ли да има проблем за да се смени.

dimkaraganchev

Верига се сменя само при необходимост.

andi

PashoVIP

Привет!
Аз съм с фокус МК2 , 2005г. , 1,8 TDCI, който мотор също е с верига. Според MotoPhohe на 200 хил. трябва да се сменя, заедно с ангренажния ремък, и пистовия.
Някой има ли мнение по въпроса? И евентуално съвет от къде може да се вземе качествена верига (а и ремъци)  на сносни пари? Както и къде препоръчвате да се сменят?

Благодаря предварително ! :)

V.Buzev

Цитат на: dimkaraganchev в 02 Април 2017 10:38:03
Верига се сменя само при необходимост.

Ако успокоителите, обтрегачите и самата верига са добре не ги пипай. Когато наближи времето за смяна ще усетиш неприятно "шляпане" при първо палене и странни звуци откъм ангренажната група. Верига може да изкара без проблем и до 350-400 000 км.
Казаха ли ти цена за комплекта ангренажна верига в Мото Пфое? Няма да ти хареса, сигурен съм :). Ако не е пък оригиналния комплект, нещата там са малко нож с две остриета. Може и след 20 000 км. да е пак за смяна.

PashoVIP

Цитат на: V.Buzev в 09 Август 2017 10:00:57
Ако успокоителите, обтрегачите и самата верига са добре не ги пипай. Когато наближи времето за смяна ще усетиш неприятно "шляпане" при първо палене и странни звуци откъм ангренажната група. Верига може да изкара без проблем и до 350-400 000 км.
Казаха ли ти цена за комплекта ангренажна верига в Мото Пфое? Няма да ти хареса, сигурен съм :). Ако не е пък оригиналния комплект, нещата там са малко нож с две остриета. Може и след 20 000 км. да е пак за смяна.

Ам дам.. точно заради цената от Мото Пфое питам за читави части от другаде на сносна цена - обявиха ми цена за цялото обслужване на 200 хиляди км: 2000 лв. и това само за части - труда отделно!
Аз съм отскоро шофьор и се притеснявам, че няма да усетя когато му дойде времето , затова се опитвам да обслужвам по предписание..

ekstremniat

Цитат на: PashoVIP в 09 Август 2017 10:33:11
Ам дам.. точно заради цената от Мото Пфое питам за читави части от другаде на сносна цена - обявиха ми цена за цялото обслужване на 200 хиляди км: 2000 лв. и това само за части - труда отделно!
Аз съм отскоро шофьор и се притеснявам, че няма да усетя когато му дойде времето , затова се опитвам да обслужвам по предписание..

Колега мога да ти помогна с отстъпка в Техко ако твърдо си решил да сменяш гангрената.Пиши на лично

V.Buzev

В Тех-ко има май само Феби като верига, за което не съм чувал добри отзиви!

Alexi

hotblooded

Цитат на: Alexi в 09 Август 2017 16:24:58
не пипайте веригата ако не дрънчи
Ако издрънчи може и двигателя да сменя.  Но да хвърли 1000+ лева за обслужване на кола която струва 3, при условие че за 500 може да намери двигател ако неговия се прее6е - наистина може да се спори дали е удачно

viceroy

До сега не съм чувал верига да издрънчи без признаци преди това.

Pyrhel

1.6 на БМВ прави точно така - мармалад без предварителни признаци :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

PashoVIP

Благодаря на всички за мненията !

Явно ще се поумувам още малко дали да я сменям сега..

Alexi

трябва да се прави разлика от късане поради производствен проблем ( бмв 1.6-2.0 ) и такова поради износване на мотори които нямат такава слабост ( 2.0 дюратек ) .. при втория случай просто няма как да се скъса без да дрънчи с години преди това ..

ekstremniat

Верига ангренажна на Феби е 109.20
Обтегач пак на Феби е 151.90
Шини нямат в техко

Pyrhel

За общия случай да се скъса - ехееее, пробемът е като поостарее и прескочи 2-3 зъба - я разтягане, я обтегач. Понякога се чува, понякога - (wave)
Не пропускайте, че в този случай е 1.8 TDCi и веригата НЕ минава през целия ангренажен механизъм - разделен е на 2 части. Тук най-напред трябва да се провери СЪС СИГУРНОСТ кой вариант е на колата - едните 1.8 TDCi са ремък + ремък, вторите са ремък + верига. Попринцип веригите нямат проблем, но проверката на състоянието е след доста разглобяване. Обтегачът е един винт и по него може да се познае дали колата е с ремък или с верига - едните са с права глава, другите - със заоблена. По VIN, каталогът също може би ще каже.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

PashoVIP

При мен е варианта верига + ремък . Така излезе по VIN  etis, а и от МП ми казаха така ( Не гледат ли и те на същото място ?)

Малко офф топик : Къде мога да намеря парт номерата на верига, ремък , че и пистов ремък ?

sinnerman

Тук. Напиши си vin-а и ще ти излезе за твоята кола всичко.

PashoVIP

Цитат на: sinnerman в 11 Август 2017 13:23:08
Тук. Напиши си vin-а и ще ти излезе за твоята кола всичко.

Благодаря колега! :)