Форд Маверик 3.0i V6 Automat Информация?

Започната от ialeksjr, 13 Януари 2018 19:52:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ialeksjr

Здравейте, колеги, предстои ми закупуване на Форд Маверик 3.0и v6 автоматик 2004-2005. Тъй като бая порових в доста форуми български и чуждестранни, но информацията за този Маверик е оскъдна, моля ако има някой запознат, карал,притежавал и тн., и може да отдели няколко минути да отговори на няколко въпроса. Извинявам се ако не съм постнал на точното място. За повече информация съм пуснал темата и в гупата във фейсбук. Благодаря.

1. Двигател - всичко което може да ми кажете за него, консумативи,надежност,проблеми?
2. Скоростна кутия автоматик - проблеми,надежност,консумативи цени.
3. Окачване - проблеми,надежност,консумативи цени.
4. Купе - всичко което може да ми кажете.

И всичко друго което може да се сетите ще ми бъде от голяма помощ. Имам номер на рама ако някой може да провери нещо повече за джипчето освен това което може да се провери в интернет. Приятна вечер.

ialeksjr

Колеги ако някой е ходил да гледа скоро също по автокъщи маверици 3.0 също може да обменим мнение ?!?

Pyrhel

Моторът е като в Мондеото - здрав, надежден, държи на газ, евтин за гледане, хапва си. Ако не се бъркам, автоматите бяха 2 вида, по лостовете се различаваха, здрави са, просто не са икономични или бързи. Имаше и разлика преди/след фейса, че по-новите нямат ръчно заключване на централния диф, само автоматично. Купетата гният безобразно отзад. В най-добрия случай по рама можеш да видиш дали преди 10-15 години са му сменили маслото... :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ialeksjr

Мерси, колега. Ако знаеш още нещо споделяй. Надявам се да се включат още колеги с инфо. :)))

Marlboro

1. Двигател: Смяната на свещите е масраф, гарнитурите на всмукателния колектор са солени, а са шест горни и шест долни, хубаво е да са оригинални, за да не продължи да дърпа въздух и да дава ядове. Бобините са шест броя. Като за конете си, хич не върви, три броя съм карал. За разхода е от 18 до 20 градско, колкото и да го галиш. Ако не го галиш, не се знае  (tooth)
По-добрият вариант, е 2.3 мотора от Мазда, но с автомат е много рядък, там пак е с четири скорости, на Мазда

2. Автоматика на 3.0 v6, е четири степенен, фордов. Ако е гледан е здрав.

3. Здраво, ако се строши е в рамките на разумното.

4. За разлика от Tрибюта, Маверика не гние толкова, но и за това се оглеждай.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!