Проблем с грешка System engine fault и светене на жълтата лампа на двигателя

Започната от somatrg, 26 Юни 2017 22:01:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

somatrg

Здравейте колеги,на моя Ford focus C-max 1.6 tdci 109 к.с. имам следния проблем.От две седмици ми изписва грешка System engine fault  ,но се премахваше сам ,докато в един момент не стана постоянна и заедно с жълтата лампа на двигателя,която светва преди запалване и после угасва,но сега само премигва и свети постоянно при движение.Иначе нямам проблем с палене и вървене на колата,само от време на време се появява едно тресене при празен ход на някой светофар например ,но оборотите не мърдат,просто тресе колата леко.Съмнявах се да не са дюзи ,но ходих на майстор и той каза ,че грешката е от DPF-a. Тук обаче подробността е ,че човекът от когото купих колата изрично ми каза ,че е премахнат и софтуерно изчистен.Възможно ли е да е направил някакъв временен вариант,не съм навътре в тия работи,но все пак колата я имам от Октомври миналата година,вече 7-ми месец и досега никакъв проблем.Някой има ли идея за какво може да става въпрос?Благодаря предварително!

ekstremniat

somatrg

Точният код на грешката не знам,не питах,но майсторът ми каза ,че е DPF-а.От години ходя при него и с предишната кола ,не вярвам да ме лъже,а и по принцип ме препраща ,когато не може да отстрани повреда,при колеги с по модерна техника,но този път каза ,че трябва да минавам през софтуерно изчистване на DPF .Проблема е ,че предишния собственик каза че я е свършил тая работа.

ivchotr

Ами свърши я и ти и ще стане ясно къде е заровено кучето. И аз си мислех, че ангренажът ми е зацепен както трябва, а не беше. Хем пред очите ми го правиха.

somatrg

Не знам колега,чувал съм за някакви устройства дето може и в домашни условия да си четеш грешките и даже да ги триеш,но не съм наясно с тези работи.Ако имаш представа за какво става въпрос може да споделиш  ::)

ivchotr

Имах предвид някой дето разбира, да ти изтрие грешките и т.н., а не да се доверяваш на продавача. Иначе се продават най-различни видове четци, които се свързват с компютър или смартфон и се справяш сам с елементарните неща. Примерно ТАКИВА

Симеон

България се е напълнила с идиоти дето предлагат премахване на тия филтри - виж само колко излизат като напишеш в интернет. Има много хора дето са си изпатили от скапаните некадърници. Дори и тия известнте правят понякога тъпотии с премахването на филтрите или ЕГР и после стават проблеми... Недей им се връзва щото на приказки всеки е лидер или най-добрия и т.н.