Ford vs Fiat

Започната от B.Stoilov, 01 Юни 2017 11:11:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

B.Stoilov

Здравейте,

дайте мнения за втора ръка Ford Fiesta Mk7 1.4i или Fiat 500 1.4i?! Колата ще се кара от момиче.

Като цяло имам наблюдения върху 1.25i на Fiesta, но повечето с този двигател са с мега оскъдно оборудване, та затова се чудя за Fiat 500. Доста по-симпатичен (според нея :D) , повечко екстри, но нямам никаква представа как са откъм двигател, ходова част, болежки и т.н
Нещо от сорта на туй или туй
P.S: Няма да са на газ, само за ориентир са обявите.

ivchotr

Фиат възродиха една своя легенда в лицето на модел 500. Аз, като фиатаджия с дълъг опит, с тъга в сърцето трябва да призная, че Фиестата е по-красива. Е, има разлика между симпатичност и красота, в смисъл че може да си по-грозен и пак да си симпатичен :D
Фиестата изглежда и по-защитена при евентуален удар. Фиатката е като сапунерка. За двигателя на Фиата нищо не мога да кажа, но имаме служебни Фиести с предишните купета (струва ми се със същите двигатели) и излязоха бая корави машини.

hotblooded

Фиат 500 все още е най зле представилата се кола в тестовете на 100000 км на Ауто Билд (смяна на двигателя) и е от класа на Форд Ка,  вярно че има повече екстри, но вероятноста да се превърнат в проклятие е много голяма. Части за фиестата ще намираш значително по евтино... 

opex

Бранко това, което продава този фиат е визията за Abarth и ако не е такъв според мен не си струва. А и фиестата от опит би трябвало да знаеш, че е по-добрия избор. :)
Конкретно за двете дадени обяви, фията вътре прилича на гъз (салона). Фиестата е пъти по-добра, по-яка визия и оборудване, по-комфортна. Направо не мога да повярвам как въобще са в един ценови диапазон... Въпреки, че са примерни обявите ситуацията едвали ще е много по-различна измежду остналите подобни в автокъщите.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

painfall

Карах (и все още е при мен) Пунто 1.2 2001г вече 8 години. От кола никога не съм бил по-доволен. Лично за мен Фиат е една силно подценявана марка, предлагаща не малко. За конкретните модели нямам наблюдения.

Mondeicho

Карал съм и двете коли не помня с какви бензинови двигатели. Фиата много си го харесват жените, но те гледат само външния вид. Фиата е много маневрен и лесен за каране в града. Също нямам наблюдения за здравината му. Но Фиестата на мен лично и отвън и отвътре повече ми харесва, малко по-голяма, но все пак достатъчно компактна. Части има достатъчно, което за мен е важен критерий, като цяло здрава и лесна за обслужване кола. Все пак е и на челните места по продажби в своя клас ако това може да е някакъв показател да наклони везните в нечия полза...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

Фиат наистина са подценявана марка. Здрави и непретенциозни коли, лесни за поддръжка и ремонт, ако въобще някога се наложи.
Но тук говорим за конкретен модел, а на мен лично той ми прилича на ЗаЗ. Италианците пуснаха и един модел SUV - 500 Х.
ЦЪК

Този си заслужава, ама е и по-скъп.

painfall

Нямам представа как се справят при по-новите модели Фиат, но моето Пунто, което купих на 8 години и 64000км, след това го карах още 95000, от които 85000 на газ и не съм пипнал нищо по двигател и окачване. На 140000км смених съединител и лагери на скоростната кутия, понеже започна да вие. Но предполагам, че вече са свалили качеството, както и всички останали марки.

Pyrhel

Тоя Фиат вътре как може някой да го хареса, седалките приличат на изтривалка за обувки, таблото с тия цветове и волан е като циганска каруца (puke) И ми изглежда като сапунерка, не знам колко е здраво, ама сигурно не е много ОК ако те избуха някой с 50-60.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pishhko

Минали са ни 4 фиата през ръцете, а на приятели алфи и ланчи...от италианските автомобили, по-чупливи НЯМА.
Фиат 500 не е изключение. Външния вид кърти, но ако не искаш "момичето" да те занимава постоянно да я теглиш и да й караш колата по сервизи...по-добре се ориентирай в друг автомобил.
Отделно, най-здравия мотор на фиата е дизеловия, но там цифрите за обслужване и ремонти са други.

ivchotr

От поколението на Браво и Брава са по-проблемни. Типо е много корава кола. Но пак зависи през чии ръце са минали. Щото има някои, дето паве да хванат и са способни да гу счупят.

Eastbourne

Няма изобщо какво да се коментира. Фиестата както от техническа гледна точка, така и от към визуална

Eastbourne

andi

Здравейте какво ще кажете между Форд ст170 и Пежо 206 ,180кс

hotblooded

Пежака ръждясва по малко и върви повече. Но само ако наистина е 180 коня и половината не са умрели вече. Най голямата болка на 206 е задния мост, задължително на подемник и проверка за луфтове.

andi

Цитат на: hotblooded в 18 Юни 2017 21:46:12
Пежака ръждясва по малко и върви повече. Но само ако наистина е 180 коня и половината не са умрели вече. Най голямата болка на 206 е задния мост, задължително на подемник и проверка за луфтове.
А как е обслужването спрямо фокуса,може ли да се сравняват моторите на двете марки по качество или са близки

hotblooded

Пежарката можеш да влезеш в сайта на София Франс Ауто и да си сметнеш всяко обслужване. Като цяло цените в Пежо са по ниски от колкото в Мото Пфое. Мондеото си го обслужвах при тях.

solo5

Ако изборът ти е от нови коли да се чудиш, но 9 годишен фиат 500 не бих предпочел пред 7 годишна фиеста мк7