Има ли смисъл от "Спортните" (K&N, Pipercross) въздушни филтри?

Започната от dcp, 08 Септември 2017 16:40:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dcp

Има ли смисъл от спортните въздушни филтри? Например K&N или Pipercross и другите такива марки? Май са едно и също като ги гледам защото всички се мият и после се пръскат с масло.

И пречистват ли добре и може ли да стане някакъв проблем?

hotblooded

ФайдЪ на практика няма, само звука става малко басов...

Pyrhel

Бях с K&N, първите 3 пъти бях ок с чистенето, после започна да ми дотяга. Виждам смисъл от миещите, само ако обикновения е скъп и може да се избие за малко не много време. В противен случай - най-евтиния обикновен и 2 бр за 1 масло, ако се кара повече в мръсна среда.
Колко пари са обикновения и многократния?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dcp

22-25лв е нормален а K&N е около 80лв. Има и някакви които пишат "тип K&N" които не знам дали са същите като оригиналните но пише че се перат. Тия "тип K&N" са по 33лв.

exclusiveremix

Проверявах в чуждестранни сайтове дали има разлика с Кн филтър за моя мотор.Според хората освен разликата в звука,има и подобрение и в средния разход.Но,освен Кн филтър,хората купуват и поставят филтърна кутия от RS.И тогава подобрението е нещо от рода на 1miles more(цитирам директно многото мнения от форума).
Зарибих се първо заради звука (рядко я карам над 2к оборота в града ,ама...  (rofl) ) и второ заради разхода.А и по-красивата RS отворена кутия ме радва още повече.За съжаление филтъра е над 100 лв,маслото около 50,кутията 220лв в МП.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Pyrhel

Доста е паднала цената им, преди бяха около 120лв. Виж дали тия "тип КН" не са от изкуствена материя и да са без масло, те не стават. Сметни дали си струва купуването на миещ се филтър + масло, за мен има смисъл само ако целта да се намали цената на обслужването и се избива за не много дълъг пробег. Т.е. в общия случай не си струва...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

didon80

По-добре всяка година с нов филтър, от колкото да се пере скъп, който не се знае дали няма да пропусне прах след себе си,  отделно може маслени частици да полепват по дебитомера!

Mondeicho

И аз много се чудех за този к&n, но така и не взех. Замислих се за него защото в столицата е много мръсно и аз така и така на 6 месеца го сменявам заради достигнатият пробег от 10 000 км., но филтъра е доста зацапан... (nut). Като цена на година давам около 40 лв. за оригинални филтри, алтернативата е около 100 лв. + 30 лв. е комплекта за поддръжка, т.е след 3.5 г. ще съм на + (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.